Danske Fed Cup-kvinder taber og spiller om nedrykning

Unge Clara Tauson lagde ud med at tabe, da Danmark tabte til Polen og møder Estland om at undgå nedrykning.

Clara Tauson vandt for nylig Australian Open i juniorrækken. Fredag tabte den unge tennisspiller i Fed Cup-kampen mellem Danmark og Polen. William West/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det danske kvindelandshold i tennis skal lørdag dyste om at undgå nedrykning i Fed Cup.

Det stod klart fredag aften, da Danmark bragte sig bagud 0-2 i opgøret mod Polen, og dermed ikke kan vinde kampen samlet.

Danskerne kom skidt i gang i polske Zielona Gora, da unge Clara Tauson lagde ud med at tabe den første kamp til Iga Swiatek vandt kampen 6-3, 7-6 (9/7).

- Min præstation var usolid. Jeg startede skidt ud. Så kom jeg lidt ind i rytmen igen, men jeg var for ustabil, og da jeg havde chancerne, gjorde jeg det ikke godt nok.

- Der er ikke noget pres på mig, så jeg forstår egentlig ikke, hvorfor jeg blev nervøs, men det blev jeg i dag, siger Clara Tauson.

Clara Tausons nederlag betød, at Danmark kom bagud 0-1 i opgøret mod polakkerne, og efterfølgende tabte også Karen Barritza sin singlekamp med 2-6, 2-6 mod Magda Linette, der er nummer 89 i verden.

Dermed resterer der stadig en doublekamp, som spilles uanset resultaterne i de to første singlekampe ifølge Dansk Tennis Forbund.

Torsdag fik Danmark en dårlig start på turneringen, da det blev til nederlag til Rusland.

Danmark spiller Europa/Afrika Gruppe I, som er det tredjebedste niveau.

Turneringen afvikles i to grupper, hvorefter der blandt andet spilles om op- og nedrykning.

Med nederlag også til Polen, skal danskerne dermed spille om nedrykning til Europa/Afrika Gruppe II lørdag middag mod Estland.

Caroline Wozniacki er ikke en del af det danske hold ved Fed Cup.

Tennisstjernen, der sidste år fik konstateret leddegigt, meldte tidligere på ugen afbud, efter at hun ikke havde reageret godt under træningerne op til turneringen.