Danske fans har fået annulleret deres VM-billetter

Den tidligere håndbold-landsholdsspiller, Camilla Andersen, er ikke specielt imponeret over arrangørerne ved VM i Qatar Fold sammen
Læs mere

En billetskandale er i gang med at udfolde sig under VM-slutrunden i Qatar. Her har mindst 70 danskere uden videre fået annulleret deres ellers betalte billetter til semifinalerne af arrangørerne.

Da Danmark mistede chancen for at spille i semifinalen, mistede et større antal danske fans samtidig deres billetter til at se VM-semifinalerne, som de ellers på forhånd havde købt billetter til.

Arrangørererne af VM i Qatar formodede nemlig på danskernes vegne, at de dermed ikke ville være interesserede i at benytte deres billetter, nu hvor Mikkel Hansen og co. ikke var med længere.

Men sådan forholder det sig slet ikke blandt en større gruppe af danskere, som rejseselskabet Travel Sense er rejsearrangør for i Qatar.

Det fortæller medejer af Travel Sense, den tidligere danske håndboldstjerne Camilla Andersen. Hun er selv til stede i Qatar og er fortørnet over, at hendes gæster har fået annulleret deres billetter af arrangørerne.

»Jeg været i branchen i 18 år, og jeg har aldrig oplevet noget så kaotisk,« siger Camilla Andersen til bt.dk og fortsætter:

»For os drejer det sig om i alt 70 billetter, men jeg kender ikke de andre danskeres situation. Jeg ved, at de danskere, der har købt deres billetter på internettet, bare har fået en mail, hvor der står, at deres billetter er blevet anulleret. Men hvis jeg får fat i nogle nye billetter, tager jeg dem med ud til Danmarks kamp fredag og deler ud til dem, der gerne vil have,« siger hun.

Camilla Andersen fortæller, at hun i øjeblikket arbejder på at skaffe billetterne tilbage til gruppen af danskere, hun er vært for, som både tæller almindelige fans og flere af Dansk Håndbold Forbunds VIP-sponsor-gæster. Derfor er DHF nu også dybt involveret i at omstøde arrangørernes beslutning og skaffe nye billetter.

Det samme er den danske virksomhed Mærsk, der er hovedsponsor ved VM. Her har virksomheden ifølge Camilla Andersen foreløbig hjulpet en del af hendes danske gæster med at få billetter ved at dele ud af Mærsks egen pulje af sponsorbilletter. Udover de danske tilskuere har arrangørernes manøvre også ramt fans fra Tyskland.

Tvisten om de annullerede billetter drejer sig for danskernes vedkommende især om den sene semifinalekamp mellem Spanien og Frankrig fredag aften. Den kamp spilles i hallen i Lusail, og det er et opgør, som de danske fans godt kan nå frem til, selvom de forinden har set Danmark spille pladseringskamp tidligere fredag mod Slovenien. Den tidlige semifinale mellem Qatar og Polen kan de ikke nå frem til.

Balladen om de danske billetter kommer dog ikke helt bag på Camilla Andersen, som undervejs langt fra har været imponeret af værtskabet i Qatar.

»Der har været kaos gennem hele turneringen. Forleden havde vi billetter til Danmark-Spanien, men også til Qatar mod Tyskland. Vi kommer ti minutter inde i den kamp og får at vide, at vi ikke kan komme ind, fordi der ikke er flere pladser i hallen. Vi stod så der med vores billetter og måtte sende nogle af DHFs høje herre frem i køen og lave en lille scene. Det er helt grotesk,« siger hun.

Bt.dk forsøger i øjeblikket at få kontakt til arrangørerne i Qatar og det internationale håndboldforbund (IHF) for at en kommentar.