Danske curlingmænd taber til Schweiz efter tæt kamp

Danmark pressede Schweiz til det sidste, men led det andet nederlag i to kampe ved vinter-OL.

Rasmus Stjerne var stærkt spillende, men det danske hold måtte se sig slået af Schweiz. Scanpix/Natacha Pisarenko/arkiv Fold sammen
Læs mere

Fire kampe, fire nederlag.

Det samlede udbytte for de to danske curlinglandshold er temmelig nedslående efter anden kampdag ved OL i Pyeongchang.

Efter at kvinderne tidligere på dagen havde tabt til Japan, fulgte mændene op med et 7-9-nederlag til Schweiz. Men danskerne var godt med og pressede modstanderne til det sidste i en spændende forestilling.

Det så fint ud, da Rasmus Stjerne og hans mænd udlignede til 2-2 i tredje ende, men schweizerne skabte sig omgående et komfortabelt forspring ved at vinde 3-0 i fjerde.

Efter to reduceringer syntes det danske hold på vej tilbage i kampen, men et par upræcise sten i syvende ende forvandlede en god position til en schweizisk 7-4-føring.

Dermed var danskerne under pres, men Stjerne satte to flotte sten i afslutningen af ottende ende og skabte ny kontakt ved 6-7.

Glæden varede dog kort. Schweizerne lavede straks to point mere og kunne sikre sig sejren med defensivt spil i tiende ende.

Her gav et schweizisk kiks dog danskerne et lille håb om at tvinge kampen ud i en ekstra ende.

Til sidst var der brug for et mindre mirakel af Rasmus Stjerne, men den velspillende skipper måtte nøjes med at være tæt på.

Det danske hold skal i aktion to gange fredag. Første kamp mod Italien er en natteforestilling, der begynder klokken 01.05 dansk tid. 11 timer senere venter et møde med USA.

/ritzau/