Danske bueskytter lider nederlag i World Cup-finale

Både Stephan Hansen og Sarah Sönnichsen tabte finalen ved World Cup-stævnet i USA.

Dansk bueskytte vinder World C
Stephan Hansen tabte World Cup-finalen i Salt Lake City. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere

Salt Lake City. Det blev til to nederlag, da de danske bueskytter Stephan Hansen og Sarah Sönnichsen natten til søndag dansk tid var i aktion i finalen ved World Cup-stævnet i Salt Lake City i USA.

Sarah Sönnichsen, der er nummer to på verdensranglisten, tabte til spanieren Andrea Marcos, der er nummer 12 i verden.

Spanieren snuppede guldet med cifrene 145-143.

Finalen hos herrerne var et opgør mellem verdensranglistens nummer et, Stephan Hansen, og nummer to, Mike Schloesser fra Holland.

Den danske verdensmester udkæmpede en meget lige finale mod sin hollandske modstander.

Begge skytter opnåede 147 point, men i den efterfølgende shootoff, hvor begge skytter opnåede den højeste pointscore, ti, sad Mike Schloessers pil marginalt tættere på skivens midte end danskerens pil.

- Denne gang var heldet ikke med mig til at vinde, men jeg er ikke skuffet, for jeg har haft et godt stævne, og jeg vil kæmpe videre, siger Stephan Hansen i en pressemeddelelse.

- Et af mine store mål for denne sæson var for første gang at komme i World Cup-finalen, og da det allerede er lykkedes inden sidste World Cup i Berlin, kan jeg kun være tilfreds, siger danskeren.

Det næste World Cup-stævne bliver afviklet i Berlin i august.

Med World Cup-sølvet i USA er både Stephan Hansen og Sarah Sönnichsen sikret deltagelse ved World Cup-finalerne i Italien, meddeler Bueskydning Danmark i en pressemeddelelse.

/ritzau/