Danske badmintonspillere er utilfredse med Kina

Mathias Boe, dansk badmintonspiller. Fold sammen
Læs mere

Mathias Boe er ikke tilfreds med den måde, som det kinesiske forbund agerer på, når kinesiske spillere står over for hinanden i en badmintonkamp af betydning. Den frustration giver han udtryk for på Twitter.

Den danske badmintonspiller er irriteret over, at Huang Yaqion og Lu Kai trak sig kort før starten på mixeddouble-finalen i turneringen OUE Singapore Open mod et andet kinesisk par, angiveligt på grund af en skade til Lu Kai.

Dermed vandt Zhao Yunlei og Zhang Nan uden nogensinde at slå til en fjerbold, og det passede formentlig Zhang Nan glimrende, idet han senere på søndagen skulle spille finale i herredouble uden at have anstrengt sig om formiddagen.

Mathias Boe antyder på sin Twitter-profil, at sådan en fremgangsmåde er unfair.

»Walk over af Kina bliver tilladt, men jeg fik en bøde på 1500 dollars for ikke at deltage i fire ud af 17 Super Series-turneringer - to af dem på grund af sportsbrok (en skade, red.). Er det fair?« spørger Mathias Boe retorisk.

En anden dansk badmintonspiller, Mads Conrad-Petersen, opfordrer det internationale håndboldforbund til at tage problematikken op i den nærmeste fremtid.

Det er ikke første gang, at det kinesiske badmintonforbund får kritik for tilsyneladende at bestemme på forhånd, hvilke spillere der skal vinde, når kineserne står over for hinanden.

Zhang Nan og makkeren tabte herredouble-finalen til indoneserne Angga Pratama og Ricky Karanda Suwardi.