To danske både klar til OL

De danske letvægts dobbeltscullere er i A-finalen ved VM i roning i München, og bådene er samtidig kvalificeret til OL.

Begge de danske letvægts dobbeltscullere kvalificerede sig fredag formiddag til A-finalen ved VM i roning i München, og samtidig sikrede de, at Danmark bliver repræsenteret i bådtyperne ved OL i Beijing næste år.

De forsvarende verdensmestre hos herrerne, Mads Rasmussen og Rasmus Quist, var halvandet sekund efter den australske båd med 500 meter tilbage, men herefter skruede de danske guldfavoritter tempoet i vejret og endte med at vinde med næsten to et halvt sekunds forspring til den græske båd på andenpladsen.

Også kvindernes letvægts dobbeltsculler med Juliane Elander og Katrin Olsen er klar til A-finalen og OL, efter at de blev nummer tre i deres semifinale. Efter en svag start lykkedes det Juliane Elander og Katrin Olsen at ro sig op gennem feltet, så de nu er sikre på at blive blandt de seks bedste i verden.

Efter en kilometer var danskerne blot nummer fem, og med 500 meter tilbage havde de endnu et lille stykke op til tredjepladsen, men en suveræn slutspurt sikrede OL-billetten og finalepladsen med næsten fire sekunder ned til Canada på fjerdepladsen.

/ritzau/