Dansk VM-pointkonge: Vi vinder og taber som et hold

Michael Jepsen Jensen hentede samtlige danske point ved par-VM, da anden finale blev kørt lørdag aften.

Læs mere
Fold sammen

Wroclaw. Michael Jepsen Jensen overstrålede alt på det danske speedwayhold ved par-VM i Wroclaw lørdag aften.

Her stod den danske speedwaykører for samtlige danske point, der blev skrabet sammen, da den anden finaledag blev kørt.

Danmark gik akkurat glip af en plads i kampen om medaljerne efter 21 heat, da Polen med et enkelt point mere snuppede pladsen.

Danmark endte på 35 point på de to finaledage ligesom Australien, mens polakkerne hentede et enkelt point mere.

Michael Jepsen Jensen scorede 12 af 20 danske point fredag og samtlige 15 point lørdag, og han var naturligt skuffet over, at Danmark ikke nåede ind i medaljekampen.

- Det er hårdt at sluge den. Det var tæt på. Jeg scorede det, jeg skulle, og måske lidt mere end man kunne forvente, men vi vinder og taber som et hold.

- Holdånden har været fantastisk, vi har virkelig været der for hinanden, og det er positivt, i forhold til hvad folk havde troet på forhånd, at vi kunne præstere.

- Det arbejde, vi har gjort, bærer frugt, og vi er på vej i den rigtige retning. Folk bliver nødt til at være lidt positive, siger Michael Jepsen Jensen.

Kenneth Bjerre hentede otte point fredag, da den første finale blev kørt, men lørdag var der ingen point i ham. Derfor blev reserven Frederik Jakobsen sendt i spil undervejs lørdag, men heller ikke han kunne hente point.

- Jeg er da selvfølgelig skuffet over, at de andre ikke kunne hive flere point hjem, men det er de også selv, men vi har alle knoklet og hjulpet hinanden i ryttergården og på banen.

- Vi snakker da om, hvad der gik galt, men sket er sket, og vi må op med hovederne, siger Michael Jepsen Jensen.

Han vurderer, at dansk speedway efter nogle magre år har opnået et skridt i den rigtige retning ved par-VM.

- Vi bliver nødt til at være tilfredse og få hovederne op. Vi har taget et skridt i forhold til de seneste år. Vi håber på positiv opbakning fra speedwayfans, for vi har nogle kørere, som laver fantastiske resultater rundt om i ligaerne.

- Selv om i dag var skuffende overordnet, så var resultatet positivt. Det tager vi med. Vi kæmpede alt, vi kunne. Det bar os bare ikke længere, og sådan er det nogle gange, siger Michael Jepsen Jensen.

/ritzau/