Dansk VM-hold kun med Riis-ryttere

Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske landshold til cykel-VM på landevej er mandag blevet udtaget, og det består udelukkende af ryttere fra det tidligere danske cykelhold Tinkoff-Saxo.

Det danske cykellandshold behøver ikke en ryste-sammen tur før VM på landevej, der afslutter VM-ugen søndag den 28. september i Ponferrada i Spanien.

Sportschef Lars Bonde har nemlig udelukkende valgt at udtage ryttere, der til daglig kører under samme flag hos Bjarne Riis og Tinkoff-Saxo.

Således er følgende seks ryttere blev udvalgt til at jagte den regnbuefarvede VM-trøje sidst i september måned: Matti Breschel (Tinkoff-Saxo), Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo), Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo), Nicki Sørensen (Tinkoff-Saxo), Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo) og Michael Valgren (Tinkoff-Saxo).

På forhånd var hverken Lars Bak fra Lotto-Belisol eller Jakob Fuglsang fra Astana i spil til en plads på holdet, da de begge valgte ikke at stille til start ved det danske mesterskab i landevejscykling. Det er et løb, man skal køre med i, hvis man som rytter vil gøre sig håb om at blive udtaget til VM for Danmark.

I den seks mand store trup ligner Matti Breschel umiddelbart det bedste bud på en dansk VM-medalje.   

- Matti Breschel har med sine to VM-medaljer bevist, at han altid er godt kort ved VM. Deudover håber jeg på et gennembrud fra de unge ryttere, Michael Valgren og Christopher Juul-Jensen og at Nicki Sørensen får et flot sidste VM, siger sportschef Lars Bonde i en pressemeddelelse.

På enkeltstarten onsdag den 24. september er det dog to danskere uden tilknytning til Bjarne Riis, der repræsenterer de danske farver. Her er Rasmus Quaade, Team Trefor-Blue Water, og Lasse Norman fra Garmin-Sharp mandskabet, der skal ud i den ensomme kamp mod uret.