Dansk veteran skal køre Tour de France trods styrt

Selv om Lars Bak i slutningen af maj var ude for et slemt styrt, er han nu udtaget til at køre Tour de France.

Lars Bak (Lotto-Soudal) skal køre Tour de France trods et voldsomt styrt i Giro d'Italia 29. maj. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Den danske cykelrytter Lars Bak skal køre Tour de France i år.

Danskerens hold Lotto-Soudal meddeler således på holdets hjemmeside, at Lars Bak er udtaget til sommerens helt store cykelløb, og det sker mindre end en måned efter, at Lars Bak måtte udgå fra Giro d'Italia efter et styrt.

Det så ellers først ud til, at den danske cykelrytter ville være ude i måneder efter sit styrt, der både kostede ham et brud på skulderbladet, flere brækkede ribben og en ridse på lungen.

Onsdag gjorde han dog et godt comeback i det 200 kilometer lange cykelløb Halle-Ingooigem. Her var han i mål som nummer 48 kun få sekunder efter hovedfeltet.

Holdets manager Marc Sergeant vurderer nu, at den 36-årige dansker er klar til at køre det tre uger lange etapeløb i Frankrig, der begynder 2. juli.

- Lars Bak er udtaget efter en succesfuld test i går i Halle-Ingooigem, og vores medicinske personale, der har været i samråd med doktor Toon Claes, har givet ham grønt lys.

- Efter hans styrt på den sidste etape i Giroen, var der kun en minimal chance for, at han ville være klar til Touren, men fra dag ét har han gjort alt for at gribe den chance.

- På et hold som vores er en rytter som Lars meget vigtig for arbejdet på de flade etaper, siger holdmanageren til Lotto-Soudals hjemmeside.

Blandt Lotto-Soudals ni ryttere til Tour de France er også holdets sprinterprofil André Greipel, som vandt fire etaper i Tour de France i fjor.

- Vores mål er klare. Vi går efter en etapesejr med André Greipel. Der er en del konkurrence mellem sprinterne, men i løbet af de seneste 12 måneder har Greipel vist, at han stadig kan præstere, når det er vigtigt, siger Marc Sergeant.

Ud over Lars Bak og André Greipel har Lotto-Soudal til Tour de France udtaget Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Tony Gallopin, Adam Hansen, Greg Henderson, Jürgen Roelandts og Marcel Sieberg.

/ritzau/