Dansk verdensmester nyder cykelsportens hårdeste opgave

Søren Kragh Andersen og resten af Tour de France-feltet skal mandag ud på 35,5 kilometers holdtidskørsel.

Sunweb går meget op i holdtidskørsel og har en dansk rytter som et af de vigtigste trækdyr. Philippe Lopez/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen bliver en vigtig mand for Sunweb, når de 22 Tour de France-hold mandag eftermiddag kaster sig ud i en holdtidskørsel over 35,5 kilometer.

Sportsdirektør Luke Roberts har udtrykt store forventninger til den 23-årige danskers evner i den udmarvende disciplin, hvor pulsen skal op på maksimum adskillige gange. Og Andersen glæder sig.

»Det er en af grundene til at jeg er med i Tour de France. Jeg kan godt lide det. Det er noget af det hårdeste, du kan foretage dig som cykelrytter, men det er en fed følelse,« siger Søren Kragh Andersen.

I september sidste år var han med til at blive verdensmester i holdtidskørsel ved VM i Bergen. Med på holdet ved den lejlighed var andre Tour de France-ryttere som Tom Dumoulin og Michael Matthews.

I det hele taget nyder holdkørsel høj prioritet hos den tyske mandskab.

»Vi har rigtig meget fokus på det. Holdet lægger meget videnskab og research i det, vi træner det og går meget op i det,« siger Søren Kragh Andersen.

Han viste storform i kampen mod uret for få uger siden, da han blev nummer to i den afsluttende enkeltstart i Schweiz Rundt.

Bedste Sunweb-rytter i Tour de France-klassementet efter de første to etaper er Tom Dumoulin, der er 16 sekunder efter førende Peter Sagan.

/ritzau/