Dansk-tysk stortalent på vej frem i Augsburg

Lasse Jürgensen fra Augsburg spås en stor fremtid i FC Augsburg, hvor han nu er holdkammerat med Pierre-Emile Højbjerg
Læs mere
Fold sammen

16-årige dansk-tyske Lasse Jürgensen fra FC Augsburg drømmer om at gå i sin nye holdkammerat Pierre-Emile Højbjergs fodspor

Lige nu hedder Augsburg-danskeren i centrum Pierre-Emile Højbjerg. Men allerede om få år kan en anden dansker blive Bundesliga-klubbens darling.Mød Lasse Jürgensen. 16 år, anfører på Augsburgs U17-hold og dansk U16-landsholdsspiller. Ukendt i Danmark, men allerede nu en spirende blomst i den succesfulde Bundesliga-klub.

Så talentfuld, at den legendariske tyske Rummenigge-familie har sat sine kløer i den unge dansk-tysker. For en måned siden tog Michael Rummenigge, tidligere storspiller i Bayern München og Borussia Dort- mund og lillebror til Bayern München-præsident Karl-Heinz Rummenigge, Lasse Jürgensen under sine vinger ved at blive hans agent og rådgiver. Michael Rummenigge har i forvejen Bayern-stjernen Jérôme Boateng i sin stald.

Læs også:

»Han har et rigtig stort netværk. Det kan give mig mange muligheder, hvis det ikke lykkes for mig i Augsburg. Han er en rigtig god agent for mig,« siger Lasse Jürgensen på en blanding af tysk og engelsk – han forstår dansk, men taler det ikke.

Historien om Lasse Jürgensen er spektakulær og har sin oprindelse fra en otteårig sønderjysk knægt ved navn Andy, der 17. maj 1974 så Bayern München tæske Atlético Madrid 4-0 i finalen i Europa Cup’en for mesterhold, efter den første finale var endt 1-1 efter forlænget spilletid.

Derfra var han solgt. Bayern München blev en livsstil for Andy Jürgensen, der i 1989 flyttede til München for at følge sit hold på tætteste hold. Her stiftede han en fanklub og mødte til en oktoberfest tyske Sandra, som han fik sønnerne Erik og Lasse med. Lasse Jürgensen er i dag på ungdomskontrakt i FC Augsburg og drømmer om at tage skridtet til den professionelle verden.

For et par måneder siden blev han af klubbens talentchef, Manuel Baum, inviteret til et aftenmøde sammen med et par af klubbens største talenter.

»Dér fik jeg at vide, at jeg har en fremtid i Augsburg,« fortæller Lasse Jürgensen, der også sidste år mærkede klubbens store anerkendelse.

Ved den danske U16-landsholdssamling i maj var tre repræsentanter fra storsatsende RB Leipzig med Yussuf Poulsen i truppen på plads. Kort efter lå et konkret tilbud på bordet, men FC Augsburg takkede nej.

»De krævede for stor en overgangssum,« fortæller Lasse Jürgensen, der kort efter blev trukket til side af klubbens manager, Stefan Reuter, tidligere tysk verdensmester.

»Bliv i Augsburg. Du har gode chancer her«, sagde Reuter, der også var manden bag Pierre-Emile Højbjergs skifte til FC Augsburg.

»Drømmen er at spille i Bundesligaen for Augsburg. Jeg er en venstrefodet forsvarsspiller, som der ikke er så mange af. Det kan gøre vejen til førsteholdet lidt lettere,« vurderer Lasse Jürgensen, der har to et halvt år tilbage af sin ungdomskontrakt.

»Når den er fuldendt, er jeg færdig som U19-spiller, og så satser jeg på en professionel kontrakt på førsteholdet.«

Nøjagtig som sin nuværende klubkammerat Pierre-Emile Højbjerg, der har fransk mor, er Lasse Jürgensen født med to nationaliteter. Men også hvad angår dedikation og karakterstyrke er der ligheder.

Også da Pierre-Emile Højbjerg før skiftet til Bayern München var 16 år, var der en særlig vilje og modenhed, der var svær at forene med talentets unge alder. Lasse Jürgensen har noget af det samme, og som anfører for klubbens U17-hold er han ikke bange for at gå forrest og tage del i det sure arbejde. I bogstaveligste forstand. Skolen har han netop sat på pause for at bruge tiden i klubben, hvor han er ansat som en slags vicevært, der blandt andet tager sig af klubbens baner.

»I de næste seks måneder arbejder jeg i klubben som greenkeeper. Fra 8-13 arbejder jeg i klubben, og så træner vi fra klokken 17. I tiden midt imellem kan jeg så tage en ekstra træning eller hvile mig,« fortæller Lasse Jürgensen, der tog jobbet for at optimere sin udvikling mest muligt.

Talentet har været lysende længe. Allerede som 12-årig var der interesse for Lasse Jürgensen. Blandt andre fra Bayern München, som også kom med et kontraktudspil, der dog blev afslået af talentet og hans far, fordi de mente, han var for ung til at spille i Bayern München. Midtstopperen er ellers ligesom sin far erklæret fan af de tyske rekordmestre. Derfor er drømmen klar. Lasse Jürgensen vil gå i fodsporene på sin nylige klubkammerat Pierre-Emile Højbjerg. Men ikke endnu.

»Når jeg bliver ældre, kan jeg måske ende i Bayern München. Men ikke endnu. I de mindre klubber er chancen for at spille større,« lyder ræsonnementet fra Lasse Jürgensen, der ser frem til at lære sit store Bayern-idol, Pierre-Emile Højbjerg, at kende.

»Han har allerede haft en flot karriere og har taget den rigtige beslutning ved at tage et halvt år til Augsburg. Jeg har ikke mødt ham endnu, men er meget begejstret for ham og vil meget gerne lære af ham.«

Klubkammerater i Augsburg nu, og hvem ved, måske hvis alt går vel, på det danske landshold, hvor han indtil videre er noteret for tre U-landskampe. Én færre end hans gode ven, dansk-spanieren Gonzalo Jørgensen fra Atlético Madrid.

»Jeg øver mig i dansk, så jeg kan tale med de andre på holdet. Det er en drøm for mig at spille på landsholdet,« fastslår Lasse Jürgensen.