Dansk trio vinder håndboldguld med Barcelona på skrivebordet

Kevin Møller, Casper U. Mortensen og Lasse Andersson har vundet det spanske mesterskab med FC Barcelona.

Billedet her er fra en Champions League-kamp mellem Barcelona og Aalborg i november sidste år. Sportxpress/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den spanske håndboldsæson er afblæst.

Mandag aften trak landets håndboldforbund stikket på 2019/20-sæsonen, efter at kun 19 ud af 30 spillerunder nåede at blive afviklet, inden coronavirus satte en stopper for ligaen.

Sæsonen afgøres i stedet på skrivebordet, og efter 19 sejre i 19 kampe er FC Barcelona blevet kåret til spansk mester. Det er tiende sæson i træk, at Barcelona kan kalde sig for spansk mester.

Afgørelsen gør samtidig tre danskere til spansk mester, da Barcelona i den afblæste sæson har rådet over fløjspilleren Casper U. Mortensen, målmanden Kevin Møller og bagspilleren Lasse Andersson.

Sidstnævnte stopper dermed på toppen i den spanske klub. I næste sæson skal Lasse Andersson repræsentere Füchse Berlin i Bundesligaen.

På kvindesiden bliver Super Amara Bera Bera spansk mester. Tilbage i slutningen af 1990'erne spillede Janne Kolling og Anette Hoffmann for klubben, der har været gennem et navneskift.

/ritzau/