Dansk Tour-drøm lever endnu

Om to et halvt år vil Georg Sørensen se på, om der igen skal arbejdes på at få Tour-starten til Herning.

Det kan sagtens være, at direktør i Messecenter Herning, Georg Sørensen, i løbet af de kommende år igen vil forsøge at få starten på Tour de France til Herning

Efter ti års bestræbelser fik den danske Tour de France-komité, som Georg Sørensen sad i, i december 2005 godt nok at vide, at Herning/Danmark ikke længere kunne komme i betragtning. Til dels på grund af den størrelse Tour de France, som arrangement har fået, og til dels fordi der er for langt fra Danmark til Frankrig.

»Så vi aftalte, at vi ikke vil gøre noget de næste fire-fem år,« siger Georg Sørensen, som overfor Berlingske Tidende påpeger, at aftalen om de fire-fem år ikke blev offentliggjort for halvandet år siden. Så idéen er bestemt ikke blevet skrinlagt, kun lagt ned i skuffen.

»Så om to et halvt år vil jeg kigge på den igen,« fastslår Georg Sørensen, der til den tid så vil vurdere, om det kan betale sig at arbejde videre med idéen.

Ifølge Georg Sørensen, der er bestyrelsesmedlem af Riis Cycling, der står bag Team CSC, har dopinghistorierne om Bjarne Riis ingen indflydelse på, hvorvidt han igen vil arbejde på at få Touren til Herning, Bjarne Riis fødeby.