Dansk topspiller tæsket på banen: Fik fraktur i ansigtet

Der var stor panik, da ishockeyspilleren Lucas Bjerre Rasmussen fredag aften fik et slag til ansigtet og faldt livløs om på isen i Frederikshavn.

Odense Bulldogs’ 18-årige spiller mistede efter lidt tumult med Frederikshavns Kristian Jensen sin hjelm, og det var der, han fik et så hårdt knytnæveslag, at han mistede bevidstheden, og det nordjyske publikum blev ramt af et gys.

»Slagsmål er en del af ishockey, men der er også en uskreven regel om, at når en spiller ligger på isen, så slår man ikke. Og uden hjelm er det slet ikke i orden. Det er en direkte svinestreg,« siger Odense Bulldogs’ sportschef Henrik Benjaminsen.

Frederikshavns læge måtte i flere minutter kæmpe med den bevidstløse Lucas Bjerre Rasmussen på isen i det nordjyske.

Og efter nogle minutter blev den unge ishockeyspiller løftet fra banen på en båre, skriver Metalligaen på sin hjemmeside.

Lucas Bjerre Rasmussen måtte blive i det nordjyske til observation, og der er allerede kommet svar på den scanning, han også har været igennem.

»Lucas blev scannet i nat på sygehuset. Der var ikke nogen indre blødninger, hvilket er positivt. Han havde en mindre fraktur i ansigtet, som nok er kommet, efter han slog ansigtet ned i isen - og så har han fået en kraftig hjernerystelse,« siger Henrik Benjaminsen og fortæller om Lucas Bjerre Rasmussens nuværende status.

»Han har det efter omstændighederne okay. Han ville gerne have været hjemme med bussen, men det var måske lige hurtigt nok, da han skulle være under observation. Han har det, som man nu engang har det efter en kraftig hjernerystelse. Der er mange ting, han ikke må lige nu.«

Det er ikke unormalt med slagsmål mellem ishockeyspillere. Der er sket mange gange før, og det kommer også til at ske i fremtiden. Men der er altså også nogle uskrevne regler, og nu er spørgsmålet, om det får yderligere konsekvenser for Kristian Jensen.

I Odense Bulldogs venter man lidt mer de overvejelser. Der er vigtigere ting lige nu.

»Vi har ikke snakket om, hvorvidt Kristian Jensen bør få en længere straf. Det skal vi heller ikke drøfte på nuværende tidspunkt. Lige nu er det bare vigtigt, at Lucas bliver klar igen. Og så må vi tale med Lucas om, om der skal gøres yderligere ved det. Frederikshavn-spilleren får selvfølgelig en straf fra disciplinærudvalget, og vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at de giver ham en passende straf,« siger Henrik Benjaminsen.