Dansk tennisspiller tilbudt 30.000 for at tabe

Martin Pedersen er blevet tilbudt penge for at tabe med vilje. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske mester i tennis Martin Pedersen er blevet tilbudt penge for at fixe et resultat i en af hans egne kampe.

Det er ikke kun i fodbold og håndbold, at matchfixing finder sted. Også i tennis lever det i bedste velgående. Det fortæller tennisspilleren Martin Pedersen, der selv er blevet tilbudt penge for at manipulere med et resultat, til tv2.dk.

- Jeg havde selvfølgelig godt vidst, at matchfixing foregik i tennis, men jeg har aldrig selv været involveret i det på nogen måde, så det kom som et chok for mig, siger den 27-årige tennisspiller.

Tilbuddet om at tabe med vilje fik Martin Pedersen i sommer under en turnering i København. Turneringen havde en præmiesum på 12.000 kr., mens han selv blev tilbudt 30.000 kr.

- Jeg får en besked på Facebook fra en, jeg ikke kender, og jeg bliver tilbudt 4.000 euro for at tabe første sæt i min andenrundekamp, fortæller Martin Pedersen.

Martin Pedersen, der i disse dage spiller Davis Cup i Kolding, afviser, at han kunne finde på at tage imod penge for at tabe med vilje. Ligesom han forklarer, at han også gik til det internationale tennis-anti-korruptionsorgan TIU, Tennis Integrity Unit, og fortalte om sagen.