Dansk tempokonge taber sin VM-titel i enkeltstart

Mads Würtz Schmidt måtte nøjes med en skuffende 21.-plads i U23-rytternes enkeltstart ved VM i Qatar.

Mads Würtz Schmidt havde en uheldig dag, da tempotalenterne kørte enkeltstart i Qatar. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cykelrytteren Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro-Veloconcept) kan ikke længere kalde sig forsvarende verdensmester i enkeltstart for U23-ryttere.

Det danske tempofænomen havde en uheldig dag med tekniske problemer og kom aldrig tæt på en plads på podiet på en bagende varm dag i Qatar.

Mads Würtz Schmidt, som sidste år vandt VM-titlen for U23-ryttere og som tidligere også har vundet junior-VM, måtte nøjes med en placering som nummer 21 efter den tyske vinder, Marco Mathis.

Den danske rytter var ni sekunder efter bedste tid ved første mellemtid og så ud til at have problemer med sin kæde.

Det kostede både tid og rytme, og ved de følgende mellemtider dumpede han stadig længere tilbage i klassementet.

I mål var Mads Würtz Schmidt mere end to minutter efter de bedste og sluttede noget overraskende som den dårligste af løbets tre danske deltagere.

Den 22-årige tempokører havde ellers forberedt sig minutiøst på VM-løbet og anså sig selv som guldfavorit.

Men det blev altså ikke til endnu en VM-medalje som kroning på en flot sæson, der blandt andet har budt på en etapesejr og en samlet tredjeplads i Postnord Danmark Rundt.

Bedste dansker i Doha blev Kasper Asgreen (Virtu Pro-Veloconcept), der leverede en meget stærk præstation, som indbragte en femteplads. Han var 12 sekunder fra en plads på medaljepodiet.

Mads Pedersen (Stölting) sluttede som nummer 17.

Både Mads Würtz Schmidt og Mads Pedersen skifter fra den kommende sæson til World Tour-hold, hvor de skal køre for henholdsvis Katusha og Trek.

VM sluttede i dobbelt tysk triumf, da Maximilian Schachmann for andet år i træk blev nummer to og vandt sølv. Miles Scotson fra Australien tog bronze.

/ritzau/