Dansk tempofløj: Vores fart giver Ungarn problemer

Det fysisk stærke ungarske landshold kan besejres med højt tempo, mener Casper U. Mortensen.

Casper U. Mortensen vil have det danske kontraspil i gang mod et lidt tungt ungarsk hold. Reuters/Benoit Tessier Fold sammen
Læs mere

Paris. Efter et par kampe, hvor det ellers så effektive danske kontraspil har været lidt underdrejet, skal der gang i tempospillet i søndagens kvartfinale mod Ungarn ved håndbold-VM.

De to lande mødtes for nylig i en træningskamp og har spillet mod hinanden i en række slutrunder i de senere år, og de opgør giver et tydeligt billede af, hvor Ungarn kan rammes.

- Det er en modstander, der ligger godt til os, fordi det er nogle tunge gutter, hvor vi kan bruge vores speed til at løbe en masse kontra, siger fløjspilleren Casper U. Mortensen.

Lige som den øvrige danske trup var han umiddelbart overrasket over, at det er ungarerne, der bliver modstanderen i søndagens ottendedelsfinale.

Til gengæld ved danskerne nu, hvad de skal op imod.

- På papiret havde det sikkert været bedre at møde Chile, men vi kender jo ungarerne og må indstille os på dem. Og vi skal jo slå dem alle sammen, hvis vi skal opfylde målet om medaljer, siger Casper U. Mortensen.

Som vanligt udtrykker landstræner Gudmundur Gudmundsson sig mere forsigtigt om en kommende modstander.

- Det er vel nok det bedste af de fire hold, der landede på fjerdepladsen i grupperne, siger Gudmundur Gudmundsson.

- Ungarn har et virkelig godt hold, der spiller meget fysisk og har store og stærke spillere.

- De har dygtige skytter og en stærk stregspiller. Det må vi stoppe, og det bliver en udfordring. Det er en virkelig svær modstander i en ottendedelsfinale, siger landstræneren.

Kampen mellem Danmark og Ungarn begynder klokken 16.

/ritzau/