Dansk svømmer gik kold i finalen

Svømmeren Mads Glæsner gik lørdag ned i slutningen af finalen på 1500 meter ved EM på kortbane i Ungarn. Danskeren sluttede som nummer seks.

Den danske svømmer Mads Glæsner blev lørdag eftermiddag nummer seks i 1500 meter-finalen ved EM på kortbane i Debrecen i Ungarn. Danskeren lå længe til at få en glimrende tid, men til slut løb Mads Glæsner tør for kræfter og blev noteret for tiden 14.53,86 minutter, omkring otte og et halvt sekund fra hans egen danske rekord.

Lotte Friis, der fredag vandt EM-guld i 800 meter fri, kunne ikke leve op til sit bedste på den halve distance. Danskeren blev nummer 14 i tiden 4.06,91 minutter og var omkring tre et halvt sekund fra sin egen danske rekord. Dermed formåede hun ikke at være blandt de otte bedste, der kvalificerede sig til finalen.

Tidligere lørdag kvalificerede det danske hold sig til finalen i 4x50 meter medley i femtebedste tid. Holdet med Pernille Larsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Line Præst Lauridsen svømmer finale lørdag aften.

/ritzau/