Dansk super-arkitekt med i kampen om det nye 'Camp Nou'

Lionel Messi på banen på Camp Nou. Argentineren vil formentlig være historie i Barcelona, når det nye Camp Nou forventes at stå færdig i 2021. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels er med i opløbet om at få ansvaret for renoveringen af Camp Nou.

Barcelonas mytiske fodbold-arena Camp Nou står over for en større renovering. Der er udskrevet en større konkurrence blandt internationale arkitetkt-firmaer, og nu har den katalanske klub udvalgt de arkitekter, der er med i det endelige kapløb om at få ansvaret for udformningen af det nye Camp Nou.

FC Barcelona har nu bekendtgjort de 14 hold, der er med i kapløbet om den renovering af Camp Nou-faciliteterne, som inkluderer både stadion-ombygningen og genopbygningen af indendørs-arenaen Palau Blaugrana, hvor klubbens håndbold- og basketball-hold har hjemmebane. Og blandt dem finder man altså danske Bjarke Ingels Group, BIG. Det skriver archdaily.com.

Renoveringen af Camp Nou og Palau Blaugrana-byggeriet er dele af et større projekt med et budget på omkring 4,5 milliarder kroner. Projektet, der er kendt som 'Nou Espai Barca', inkluderer både en nye skøjtearena, kontorfaciliteter og 5000 parkeringspladser.

Ombygningen af selve stadion Camp Nou vil tilføje næsten 6000 nye siddepladser, så der fremover bliver plads til 105.000 tilskuere på Europas største fodbold-katedral. Hele det nederste niveau skal redesignes for at forbedre udsynet, og der skal tilføjes tag på de pladser, der endnu ikke overdækket.

Danske Bjarke Ingels Group, BIG, indgår i et samarbejde med Idorn og BAAS Arquitectura, og deres fælles bud er med i kapløbet sammen med syv konkurrerende bud om at få ansvaret for at renovere det verdenskendte stadion, mens der er seks andre bud. som kappes om at udforme den nye indendørs arena.

BIG og samarbejdspartnerne skal aflevere det endelige bud i begyndelsen af december, og vinderen vil blive kåret kort efter. Byggeriet er planlagt til at gå i gang i 2017, og det forventes afsluttet i 2021.