Dansk stortalent skal kæmpe om finaleplads i en af verdens mest prestigefyldte tennisturneringer

Når det danske stortalent Holger Rune klokken 11 går på gruset i French Open, er det med mulighed for at opnå noget, mange danske tennisspillere kun kan drømme om: en finaleplads.

Holger Vitus Nødskov Rune – kommer han i finalen i French Open i dag? Fold sammen
Læs mere
Foto: Kenneth Jessen/Ritzau Scanpix

Han ser ud, som om han har masser af selvtillid, den kun 16-årige Holger Rune, når man ser ham på det legendariske tennisanlæg Roland Garros. Og efter en sejr (6-0, 4-1) over rumænske Filip Cristian Jianu, som måtte udgå i andet sæt, er han klar til at spille semifinale i Paris i dag klokken 11.

Det er første gang, Holger Rune er nået så langt i en Grand Slam-juniorturnering, og som sportschef i Dansk Tennisforbund Jens Anker Buus Andersen siger, så er den unge spiller allerede nået længere i sin udvikling, end både Kristian Pless og Kenneth Carlsen var som juniorer.

»Holger er først og fremmest meget dedikeret, og så har han en god træner og en fornuftig familie. Og det er vigtigt i den sport, at man har folk omkring sig, som bakker op og bruger tid og ressourcer på, at man kan rejse meget og få erfaring ved turneringer rundtomkring i verden. Holger Rune ligger nummer syv på juniorverdensranglisten, og han vil ligge nummer fire eller fem efter French Open. Det ekstraordinære er, at Holger kun er 16 år,« siger han.

Carlsen opnåede en rangering som nummer tre på juniorverdensranglisten, mens Pless nåede at ligge nummer et, men det exceptionelle er ifølge sportschefen, at Holger Rune er nået så langt i så ung en alder. Og hans råd til Holger i dag er:

»Han skal huske at nyde det og have det sjovt. Han har stået i de situationer før, og jeg er ikke i tvivl om, at han nok skal klare presset.«

Holger Rune siger til IFT Tennis, at grus er hans favoritgrundlag, og hvis vejrguderne holder deres luner i skak, går han altså på gruset i dag klokken 11 i en French Open-turnering, som har været præget af mange udsættelser på grund af regn. I semifinalen møder Holger Rune den tiendeseedede – og venstrehåndede – Martin Damm fra USA.

Damm er turneringens yngste spiller med sine 15 år. Frederik Løchte Nielsen og Caroline Wozniacki er begge ude af French Open, og Holger Rune er altså vores sidste bud på nogen at heppe på i denne omgang.

Og hvordan det kommer til at gå? Jens Anker Buus Andersen siger:

»Sidst, han spillede mod Damm, var i Brasilien, hvor han tabte, men de her drenge er nogle af de bedste på årgangen, og det bliver en meget lige kamp, hvor Holger lige så godt kan vinde.«

På kvindesiden ligger Clara Tauson aktuelt nummer et på juniorernes verdensrangliste, efter at hun i begyndelsen af året vandt juniorernes Australian Open. Hun måtte dog melde afbud til French Open på grund af en skade i armen.