Dansk stortalent melder fra til VM

Nikolaj Ehlers (24) i aktion i VM-kvartfinalen mod Canada i Toronto i VM-U20 i januar. Fold sammen
Læs mere

En slidt Nikolaj Ehlers har efter næsten 90 kampe i en af karrierens længste og hårdeste sæsoner meldt fra til VM i Ostrava.

Dansk ishockeys største talent føler ikke, at han kan bidrage med noget til holdet efter en opslidende sæson.

»Det har været den sværeste beslutning, jeg nogensinde har truffet. Jeg ville gerne til VM. Det er en drøm for enhver ung ishockeyspiller at repræsentere sit land, og jeg har haft fantastiske oplevelser på U18 og U20, senest i Toronto. Men jeg er simpelthen slidt op,« siger han til BT fra Winnipeg.

»Jeg har talt med Winnipeg Jets. De lod det være op til mig selv, om jeg ville spille VM, så det er min egen beslutning.«

Det 19-årige supertalent er i Winnipeg efter Halifax Mooseheads exit i QMJHL-playoffs. Han var øjenvidne til Winnipeg Jets' sidste kamp mod Anaheim Ducks med Frederik Andersen og var tæt på sit kommende hold.

Klubben draftede ham i 2014 i første runde som nr. 9, og det ligger i luften, at han får sin debut i NHL allerede den kommende sæson.

»Jeg har aldrig lagt skjul på mit mål, og det har klubben heller ikke, men om jeg får debut til efteråret, er der ingen garanti for,« siger en realistisk Nikolaj Ehlers.

»Der er mange ting, jeg skal arbejde med. Jeg skal være større og stærkere, og der er detaljer på isen, jeg skal forbedre mig i. Det koncentrerer jeg mig om de kommende måneder.«

Nikolaj Ehlers' beslutning gjorde ondt på ham selv. Spørg ham om blandede følelser. Ingen kender dem så godt som ham.

Men beslutningen er klog, når han er så slidt og træt efter de mange kampe, hvor han ofte er på isen i mere end 30 minutter pr. kamp.

Den eksplosive forward har de sidste to sæsoner været en af de bedste spillere i nordamerikansk juniorhockey og vundet flere priser end nogen anden dansk spiller.