Dansk sprinter får wildcard til indendørs-VM

Mathilde Uldall Kramer skal til indendørs-VM i atletik i næste uge. Hun er eneste dansker ved mesterskabet.

Mathilde Uldall Kramer skal med til indendørs-VM i Birmingham. Scanpix/Ole Nielsen/arkiv Fold sammen
Læs mere

Sprinteren Mathilde Uldall Kramer kan glæde sig over, at hun fra fredag i næste uge skal være med til indendørs-VM i atletik, hvor hun skal konkurrere i 60-meterløb.

Selv om hun ikke klarede VM-kravet på 7,30 sekunder, er hun efter en række gode præstationer hen over vinteren blevet tildelt et wildcard af Dansk Atletik Forbund, oplyser forbundet.

»VM-kravene er de hårdeste overhovedet, og de er svære at opnå i den korte sæson. Desuden har flere af vore bedste navne ikke prioriteret indendørssæsonen. «

»Men det er vigtigt, at dansk atletik er med i Birmingham, og vi har derfor valgt at sende Mathilde Kramer afsted, da hun denne vinter har leveret nogle gode præstationer,« siger cheflandstræner Piotr Haczek.

24-årige Mathilde Uldall Kramer løb tidligere på sæsonen de 60 meter på 7,44 sekunder, hvilket er den bedste danske tid i 30 år på distancen.

Dansk Atletik Forbund håber, at mesterskabserfaringen kan komme sprinteren til gode, når hun forhåbentlig kvalificerer sig til sommerens udendørs-EM på 100-meteren.

Alle nationer, der ikke har udsigt til at sende en deltager til indendørs-VM, er i besiddelse af et wildcard.

400-meterløberen Benjamin Lobo Vedel havde som eneste dansker klaret VM-kravet, men grundet de amerikanske universitetsmesterskaber skal han ikke repræsentere Danmark i Birmingham.

Indendørs-VM varer fra 2. til 4. marts.

/ritzau/