Dansk skøjteløber får god start på OL-kvalifikationen

Stefan Due Schmidt blev nummer 12 i World Cup i mass start og har dermed taget første skridt mod OL.

Stefan Due Schmidt blev nummer 12 i mass start i World Cup i Heerenveen. Scanpix/Geir Olsen/arkiv Fold sammen
Læs mere

Speedskateren Stefan Due Schmidt har fået en fin indledning på kvalifikationen til vinter-OL i februar.

I lørdagens World Cup-finale i disciplinen mass start i den hollandske by Heerenveen blev danskeren noteret for en 12.-plads. Han høster dermed 21 point til det samlede regnskab.

I alt 24 løbere får billet til OL i Pyeongchang, så Stefan Due Schmidt ligger fornuftigt inden de sidste to World Cup-afdelinger i disciplinen, der svarer til pointløb, som man kender fra banecykling.

Også den anden danske herreløber, Viktor Hald Thorup, sniger sig med i top-24 efter første afdeling. Han nåede godt nok ikke med i finalefeltet på 16 løbere, men præstationen i semifinalen rakte til en samlet 21.-plads.

Mindre godt gik det for den kvindelige danske deltager, Elena Møller Rigas.

Hun havde ellers kvalificeret sig til finalen, men her blev danskeren diskvalificeret, hvilket betyder at hun rejser hjem uden point.

Ligesom sine mandlige kolleger har hun yderligere to World Cup-afdelinger til at score point nok til en OL-kvalifikation. Det foregår i Nordamerika i de to første weekender i december.

Der er ganske vist også en World Cup i Stavanger i den kommende uge, men her er mass start ikke en del af programmet.

Det er i øvrigt ikke helt slut med den danske deltagelse i Heerenveen. Søndag skal Viktor Hald Thorup forsøge sig i favoritdisciplinen 5000 meter.

/ritzau/