Dansk sejr mod tandløse israelere

Under en historisk stor politibevågenhed vandt Danmark i aften i Parken med 3-1 i testkampen mod Israel. Det danske fodboldlandshold fik dermed revancheret sig fra forsmædelige 0-3 i Irland mod et meget tandløst og ufarligt landshold fra Israel, der ikke så ud til at have taget landstræner Richard Møller Nielsens velkendte sans for organisation til sig foran 9598 tilskuere i Parken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5800 tilskuere havde valgt at få refunderet deres billetter til den politisk kontroversielle landskamp. Men bortset fra det utænkelige, at det to gange var muligt for en tilskuer at løbe fra det massive sikkerhedsopbud og ind på banen efter danske scoringer, var der ikke optræk til ballade i den danske nationalarena.

Sejren over Israel kom efter masser af dansk spil i græshøjde, som Morten Olsen inden kampen havde efterlyst. Dermed fik VM-hold vigtig selvtillid frem mod de to sidste testkampe mod Cameroun og Tunesien inden danskernes første VM-kamp fløjtes i gang den 1. juni i Sydkorea mod Uruguay. Spørgsmålet er så, om sejren kom på en lidt for billig baggrund.

Jan Heintze, Jon Dahl Tomasson og Dennis Rommedahl scorede de danske mål før pausen. Israels reduceringsmål faldt på et straffespark i sidste minut.

/ritzau/