Dansk sejlsport ramt af dopingsag

Dansk Sejlunion er blevet ramt af en positiv dopingprøve. 23-årige Anders Gotschalk er testet positiv for metabolitter af kokain. Stoffet tog han til en fest.

For nylig blev et besætningsmedlem fra America's Cup-vinderbåden Alinghi testet positiv i en dopingprøve, og nu har samme skæbne ramt den første danske sejler. 23-årige Anders Gotschalk blev ved et stævne i Nivå den 16. september testet positiv for benzoylecgonin og ecgoninmetylester, der begge findes i kokain.

- Jeg indrømmer at have indtaget det i forbindelse med en privat fest hos nogle venner udenfor sejlsporten. Jeg er klar over, at jeg har gjort noget dumt. Det er endnu ikke helt gået op for mig, hvor stor skade min handling har for den sportsgren, som jeg dyrker og holder meget af, siger han i en pressemeddelelse.

Den positive test er den første i dansk sejlsport, og selv om Anders Gotschalk ikke på noget tidspunkt har været i nærheden af Dansk Sejlunions talentarbejde eller udtaget til elitehold, vækker sagen stor skuffelse.

- Der skal ikke være nogen som helst tvivl om, at det Anders har gjort, er fuldstændig utilgiveligt overfor dansk sejlsport, siger Dansk Sejlunions formand, Carl Gerstrøm.

Anders Gotschalk er indtil videre suspenderet fra al træning og konkurrenceaktivitet./ritzau/