Dansk racertalent får stor aftale med Mercedes Motorsport

Racertalentet Mikkel Jensen bliver juniorkører hos den tyske bilkoncern Mercedes-Benz, der også støtter ham med et millionbeløb i den kommende sæson i den prestigefyldte ungdomsklasse Formel 3.

20-årige Mikkel Jensen har trådt et stort skridt nærmere en karriere som professionel racerkører på den helt store scene.

Fredag bekræfter det danske stortalent og hans danske team Formula Racing, at Mikkel Jensen er blevet optaget i Mecedes-Benz Motorsports juniorprogram samtidig med, at tyskerne smider en dyr motor og et anseeligt pengebeløb i danskerens debutsæson i Formel 3-serien i år.

»Det er et helt fantastisk og meget vigtigt skridt i forhold til min drøm om Formel 1 og en karriere som professionel racerkører,« siger Mikkel Jensen i en pressemeddelelse.

Dermed fortsætter Mikkel Jensen sin kometkarriere i motorsporten, hvor han på kun fire år har kørt sig til en lovende, international karriere med sidste års sejr i den anerkendte tyske ADAC Formel Masters-serie.

Det har nu ført til, at Mercedes Motorsport er så overbevist om danskerens talent, at de foruden at indlemme ham i deres juniorprogram og støtte med såvel penge som motor også har stillet Mikkel Jensen en test i DTM-serien i udsigt, hvis han klarer sig godt i Formel 3.

»Formel 1 er stadig drømmen, men mit mål er først og fremmest at skabe en levevej i motorsport. Der er flere veje at bevæge sig ud af, og Formel 1 er uden tvivl den dyreste og sværeste. Jeg vil fortsat kæmpe for det ultimative, men jeg vil også se det som en kæmpe chance at få en DTM-kontrakt,« fortæller Mikkel Jensen.

I år skal Mikkel Jensen køre for det tyske team Mücke Motorsport, der blandt andre tidligere har haft den fire-dobbelte Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel i sin stald. Hos Mercedes kommer Mikkel Jensen nu også til at gå selveste Michael Schumacher i bedene, da han også indledte sin jagt på Formel 1 i Mercedes-juniorprogram.

I Mikkel Jensens danske team, Formula Racing, er teamchef Allan Jørgensen begejstret over, at deres unge stjernefrø nu er blevet en del af Mercedes' juniorprogram.

»Selv om vi er overraskede over, hvor stærkt det er gået for Mikkel Jensen, har vi aldrig tvivlet på hans potentiale. Mikkel har en ufattelig ambitiøs tilgang til tingene og udvikler sig enormt hurtigt,« siger Allan Jørgensen.