Dansk OL-sølvvinder: Min mor render nok forvirret rundt

Jesper Hansen håber, at han med sin sølvmedalje har leveret startskuddet til dansk medaljeregn i Tokyo.

Jesper Hansen vandt mandag OL-sølv i skeetskydning i Tokyo. Mast Irham/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tokyo. Skeetskytten Jesper Hansen vandt mandag Danmarks første medalje ved OL i Tokyo.

Det skete, da den 40-årige dansker på konkurrencens andendag kæmpede sig op fra 19.-pladsen til en finaleplads, hvor han sluttede lige bag amerikaneren Vincent Hancock.

- Det er fantastisk, og jeg håber, at jeg sætter skub i det hele for det danske hold.

- Jeg håber, at jeg har leveret startskuddet til, at vi vinder så mange medaljer til det her OL, at det bliver helt uhyggeligt, siger Jesper Hansen.

Det er tredje gang, at han er med til OL. For fem år siden i Rio endte han på en femteplads, og dengang mente selv, at han havde fortjent mere. Nu kom medaljen endelig.

- Jeg forestiller mig, at min mor render rundt i stuen og ikke aner, hvor hun er henne, og min far tænker: "hold nu kæft, den knægt der", lyder det fra Jesper Hansen.

Den første danske medaljevinder i Tokyo missede 3 af 75 skud søndag, og det koster dyrt i sport, hvor man helst skal ramme plet hver gang for at holde sig med helt fremme. Med hans egne ord var det ikke sjovt.

Hansen lod sig dog ikke gå på af modgangen, og da han stod op mandag morgen, troede han på sin medaljechance.

- Jeg vidste, at der var muligheder. Den sidste måned har været voldsom. Jeg har skudt rigtig godt og nedlagt alt, jeg har skudt efter, så jeg vidste, at jeg var, hvor jeg skulle være, siger Jesper Hansen.

Da den sidste del af den indledende skydning gik i gang tidligt på mandagen, ramte han samtlige 50 lerduer.

- Det gav jo så en omskydning, og så fik jeg den sidste plads i finalen, og så måtte jeg jo gøre noget, når jeg var nået dertil, siger han og gnægger lidt for sig selv.

Da han for fem år siden deltog ved OL i Rio, nåede Jesper Hansen også i omskydning, men endte på en femteplads. Oplevelsen fra dengang fik ham til at træne ekstra meget på at forbedre sig, når det hele spidser til.

- Jeg har lært lidt af mine fejl i Rio med en lang omskydning om at komme ind i finalen. Det gjorde forskellen i dag, siger sølvvinderen, der melder sig klar til at kæmpe i Paris igen om tre år.

Ligesom efter legene i Rio kræver det dog først en snak med bankdamen, der skal sige okay. At være skeetskytte på topplan er nemlig ikke nogen fritidsbeskæftigelse.

- At vinde sådan en sølvmedalje kræver, at man tænker skydning døgnets 24 timer, i hvert fald ni måneder om året. Alt er så professionelt nu, at det er enten eller, siger han.

Senere på mandagen bliver han fejret på det danske OL-hotel i Tokyo, men allerede tirsdag går turen hjem til Danmark.

/ritzau/