Dansk NHL-topscorer skadet efter 257 kampe i træk

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mikkel Bødkers flotte stime på 257 grundspilskampe i træk når sin ende tirsdag aften. Han er meldt ude på grund af en skade i den øvre del af kroppen.

Den ottende oktober 2011 var danske Mikkel Bødker med hos Phoenix Coyotes, da de mødte San Jose Sharks. Siden den kamp har danskeren ikke misset en eneste kamp for Coyotes.

Søndag spillede han så sin kamp nummer 257, da han mødte Winnipeg Jets. Undervejs i kampen måtte han dog udgå med en skade, der nu kommer til at bryde den flotte stime. Han er nemlig blevet listet som 'week-to-week', hvilket betyder, at klubben tjekker om han er klar fra uge til uge.

Derfor er han ikke med, når Coyotes tirsdag aften møder Chicago Blackhawks. Og da danskeren er topscorer for holdet i denne sæson med 14 mål, bliver det et hårdt slag.

»Han er en god offensivspiller, og det ser ud til, at han spiller med stor selvtillid i øjeblikket. Han vil helt sikkert blive savnet i vores startopstilling. Det er lidt sjovt: Vi har forsøgt at få vores spillere til at score mere, så det ikke kun er ham, (Bødker, red.) der gør det. Nu bliver de nødt til det, når han er væk,« siger Phoenix Coyotes' cheftræner Dave Tippett til FOX Sports Arizona.

Efter Coyotes kamp tirsdag er der en uge til holdets næste kamp, hvor man håber igen at have Bødker med i startopstillingen.

Stimen på 257 kampe er den fjerdelængste i holdets historie, og der havde da også været et stykke vej til NHL-rekorden for Mikkel Bødker. Den sidder Doug Jarvis på. Han missede ikke en eneste grundspilskamp i sin karriere, og det bragte ham op på 964 kampe i træk.