Dansk NHL-profil har fået fjernet milten

Arizona Coyotes' Mikkel Bødker er her i en duel mod Edmonton Oilers. Den næste måneds tid er han ude efter miltoperationen.
Læs mere
Fold sammen

»Der er desværre ikke så meget, jeg kan gøre.«

Sådan lyder den triste melding fra Mikkel Bødker fra hospitalet, hvor Arizona Coyotes' topscorer er indlagt efter at have fået fjernet milten.

»Det er jo ikke dét, man ønsker, men det er, hvad der kan ske. Jeg troede bare, at det var en mavepuster, og at jeg hurtigt ville være klar, men det var mere alvorligt,« siger han til BT og tilføjer:

»Jeg tør ikke gætte på, hvor længe jeg er væk. Jeg skal bare vente og tage det roligt.«

Mikkel Bødker blev opereret i mandags efter kampen mod Winnipeg Jets.

»Jeg tabte luften i en tackling, men tænkte ikke så meget over det og spillede videre. Senere blev jeg dårlig og udgik,« fortæller han.

»Det viste sig, at milten var beskadiget, og jeg blev opereret.«

Mikkel Bødker har ikke tidligere været alvorligt skadet i sin karriere. Han havde spillet 257 NHL-kampe på stribe inden uheldet mod Jets. Ikke siden 9. april 2011 har den lynhurtige og målfarlige wing misset en kamp.

Bulletinerne fra Arizona Coyotes' lægestab siger, at han er væk i omkring en måned. Måske mere. Selv om han skulle kunne spille igen omkring 1. marts, kan det få indflydelse på VM.

Arizona Coyotes ligger næstsidst i Western Conference og er i realiteten ude af playoff, og en frisk Mikkel Bødker ville under normale omstændigheder have fået lov at spille VM af Coyotes' ledelse, som det er sket fire gange tidligere.

»Jeg ved ikke, hvordan klubben vil forholde sig til VM. Operationen kan måske spille ind. Men lige nu er VM ikke noget, jeg har i tankerne,« siger han.

Mikkel Bødker er en af Coyotes' nøglespillere og har lavet 28 point (14 mål og 14 assist) i 45 kampe. I fire kampe i perioden 8.-15. januar scorede han fem mål.

»Jeg har spillet på et fornuftigt og stabilt niveau i hele sæsonen, men holdet har skuffet både os selv og vores fans,« siger han.

Landstræner Janne Karlsson krydser fingre for, at Mikkel Bødker er klar til VM fra 1. maj i Ostrava.

»Det er en trist uheld for Mikkel, men jeg håber, han får lov at spille VM, hvis Coyotes er ude af playoff,« siger han.