Dansk NFL-håb er blevet fritstillet i Atlanta Falcons

Danske Andreas Knappe har ikke formået ikke at spille sig ind i Atlanta Falcons endelige trup på 53 mand.

aRKIVFOTO: Andreas Knappe. Han spiller på University of Connecticut i. Holdet hedder UConn Huskies i 1 A American Conference, som er den bedste række i amerikansk collegefootball. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NFL-eventyret for danske Andreas Knappe er slut for nu.

Den danske footballspiller er blevet fritstillet i Atlanta Falcons, der skrev kontrakt med den 26-årige dansker umiddelbart efter årets draft i april.

Det sker i forbindelse med den trimning af truppen, som alle NFL-holdene i disse dage er i fuld gang med. Senest lørdag aften dansk tid skal holdene være nede på de 53 mand, som en trup maksimalt må bestå af.

I løbet af sommeren har Atlanta Falcons skåret sin trup ned fra 90 mand.

Andreas Knappe spiller som tackle, hvilket er den yderste af de offensive linjemænd, der beskytter holdets vigtigste spiller, quarterbacken.

Danskeren, der måler 2,06 meter og vejer 134 kilo, har imponeret i USA med sin fysik, men har undervejs også vist tegn på mangler rent teknisk.

Og Atlanta Falcons, der sidste år tabte NFL-finalen, Super Bowl, har altså valgt at fritstille Knappe kort før den endelige deadline for trupudtagelse.

Alt håb er dog ikke ude for danskeren. Han skal nu satse på, at et af de øvrige NFL-hold ønsker at tilknytte ham i deres 53-mands-trup.

Sker det heller ikke, kan han håbe på at blive tilknyttet som en af de 10 spillere på holdenes såkaldte practice squad. Det er spillere, der træner med holdet, men som ikke er en del af kamptruppen.

Det kan de dog blive - eksempelvis i forbindelse med skader.

NFL-holdenes practice squads bliver offentliggjort søndag aften.

Den seneste dansker i NFL var den legendariske kicker Morten Andersen, der i år er blevet indlemmet i den prestigefyldte Hall of Fame.

57-årige Morten Andersen spillede sin første NFL-kamp i 1982 og indstillede karrieren i 2007.

/ritzau/