Dansk mixeddouble falder sammen i første runde ved VM

Niclas Nøhr og Sara Thygesen var overlegne i første sæt, men blev alligevel slået i første runde ved VM.

Niclas Nøhr og Sara Thygesen var de eneste danskere i mixeddouble-rækken ved VM i badminton. (Arkivfoto) Andrew Boyers/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Danmarks eneste mixeddouble ved VM i badminton, Niclas Nøhr og Sara Thygesen, er færdig i turneringen.

I første runde startede danskerne flot, men måtte se sig slået i tre sæt af Chang Tak Ching og Ng Wing Yung med cifrene 21-9, 17-21, 17-21.

»Det har været en turbulent tid, men når vi spiller så godt i første sæt, er jeg lidt rystet over, at vi kan smide det på den måde, vi gør.«

»Der skal bare lidt mere niveau til, før vi vinder den kamp,« siger Nøhr til TV2 Sport efter nederlaget.

Det useedede par fra Hongkong var på hælene i første sæt, som ligeledes useedede Nøhr og Thygesen hurtigt tog kontrol over.

Doublerne fulgtes ad til stillingen 5-5, hvorfra Nøhr og Thygesen kvaste Chang Tak Ching og Ng Wing Yung på vej mod sætsejren.

Andet sæt var anderledes tæt. Pludselig var modstanderne fuldt på omgangshøjde, og på den anden sætbold lykkedes det at presse kampen ud i et tredje sæt.

Danskerne, der ligger 15 pladser lavere på verdensranglisten end tirsdagens modstandere, lavede for mange fejl og blev straffet med endnu et tabt sæt, der sendte dem ud af turneringen.

Danmarks officielle målsætning ved VM i badminton hedder én medalje, mens et top-8-resultat vil være acceptabelt for forbundet Badminton Danmark.

/ritzau/