Dansk medaljehåb i bordtennis avancerer ved para-OL

Peter Rosenmeier vandt sin indledende gruppe og er nu klar til kvartfinalerne ved de paralympiske lege.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rio de Janeiro. Den danske bordtennisspiller Peter Rosenmeier vandt også sin anden kamp ved de paralympiske lege i Rio og er nu klar til næste stadie af turneringen.

Med sejren i fire sæt over spanieren Alberto Seoane Alcaraz sikrede han sig førstepladsen i sin indledende gruppe.

Sejrscifrene lød 11-3, 9-11, 11-8, 11-3.

Danskeren kom fremragende fra start og vandt suverænt første sæt, men spanieren kom godt tilbage og vandt det efterfølgende sæt.

Længe lå tredje sæt på vippen, men Rosenmeier hev det hjem og vandt sikkert det fjerde sæt.

Rosenmeier regnes som et varmt medaljehåb i Rio. Han vandt guld ved de paralympiske lege i 2008 i Beijing, mens det blev til bronze både i 2004 i Athen og i 2012 i London.

Senere fredag skal også Michal Spicker Jensen og Sophie Walløe i aktion. De spiller henholdsvis klokken 23.40 og 18.40 dansk tid. Begge tabte deres første gruppekamp.

I svømning sluttede Lasse Winther Andersen sidst i sit indledende heat i 50 meter fri. Tiden 26,51 sekunder placerede ham som nummer 16 blandt de 17 deltagere.

I 100 meter butterfly sluttede Niels Mortensen som nummer fem i sit heat. Med tiden 1 minut og 05,99 sekunder endte han samlet som nummer ni blandt de 12 deltagere, hvilket var blot fem hundrededele af et sekund fra en finaleplads.

Amalie Vinther var ikke i nærheden af at nå finalen i 100 meter butterfly.

Danskeren blev nummer seks i sit indledende heat i 1 minut og 27,78 sekunder, hvilket samlet rakte til en placering som nummer 11 blandt de 13 deltagere.

/ritzau/