Dansk maratonløber efter VM-succes: Jeg følte mig ovenpå

Abdi Ulad mener, at han gjorde alt rigtigt, da han blev nummer 13 i maratonløbet ved VM i atletik i London.

RB PLUS Håb om stort dansk hold ved VM i atletik- - ARKIV 2016 Eremitageløbet 2016, vinder af løbet blev Abdi Ulad den 09. spetember 2017- - Se RB SPORT 06.00- - Fire danskere har klaret kravet til VM i atletik, mens andre forsøger at kvalificere sig til VM-stævnet, der bliver afholdt i august i London.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske løber Abdi Ulad fik søndag eftermiddag en flot 13.-plads i maratonløbet ved VM i atletik i London.

Det imponerende resultat blev sikret efter et godt, veldisponeret løb af danskeren. Og han var også selv godt tilfreds efter løbet.

»Der var varmt i solen, og det var faktisk en svær rute med mange sving. Men jeg følte mig ovenpå i dag,« siger han til Dansk Atletik Forbund.

»Det betød utrolig meget mentalt, at jeg hele tiden kunne overhale mine konkurrenter. Jeg lukkede mange huller, men var bevidst om, at jeg ikke måtte lave samme fejl som i Rio,« lyder det fra langdistanceløberen.

Ved OL i Rio sidste år kogte den 26-årige løber helt over i den brasilianske hede og kollapsede, da han kom over målstregen.

Og på trods af varmt vejr i London, var han altså i fuld kontrol søndag. Han var på vej mod personlig rekord, da halvdelen af ruten var tilbagelagt.

»Indtil da havde jeg følt mig godt tilpas, men det var først ved 37 kilometer, at jeg for alvor blev træt. Rent taktisk kunne jeg dog ikke have løbet bedre end i dag,« lyder det fra den somaliskfødte løber.

Det blev lige nøjagtigt ikke til personlig rekord for danskeren.

Træner Leo Madsen var alligevel godt tilfreds med Abdi Ulads løb, og han afslører også, at løberen undervejs viste stort overskud.

»Da han passerer mig ved fem-seks kilometer, vender han tommeltotten op. Det har han ikke gjort før,« siger han til Dansk Atletik Forbund.

»Vi havde på forhånd talt om, at en placering i top-20 var mulig, så nummer 13 er mere end forventet,« lyder det.

Abdi Ulads tid søndag lød på 2 timer, 14 minutter og 22 sekunder.