Dansk landstræner vil trodse kritikken af udskiftningsmøllen

gumdunder
Den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson. Fold sammen
Læs mere

Danmark åbnede VM med en skuffende uafgjort mod Argentina, og da Gudmundur Gudmnundsson var vågnet efter maksimalt fire timers søvn og to gange gennemkig af kampen, ville han stadig ikke købe præmissen om, at han skiftede for meget ud.

Fra anden halvlegs start satte han stort set en helt ny kæde ind, og da det begyndte at snerpe til for Danmark mod slutfasen, valgte landstræneren ikke at sætte de normale startere som blandt andre René Toft Hansen og Rasmus Lauge på banen. Det fik han efterfølgende stor kritik for.

Men landstræneren ændrer ikke noget af den grund.

»Jeg har under alle træningskampene skiftet meget. Det er gået godt. Vi har skiftet på mange pladser, så det, tvivler jeg ikke på, kan lade sig gøre. Det har fungeret udmærket. Så det vil vi arbejde videre med,« siger Gudmundur Gudmundsson.

Danmark førte efter første halvleg relativt klart med fem mål, men det gik altså galt, da landstræneren forsøgte at få sendt alle spillere på gulvet. Forklaringen er dog ikke de store udskiftninger, men derimod manglende kynisme i vigtige situationer, mener Gudmundur Gudmundsson

»Vi får mulighederne i anden halvleg, hvor vi fører kampen 16-10 og 17-11, men vi udnytter  ikke de muligheder, vi får. Vi mangler lidt 'killer instinct' i vores spil i visse faser. Vi brænder meget vigtige chancer i de sidste 20 minutter, hvor vi ikke spiller godt. Vi ligger for offensivt i forsvaret, får for mange udvisninger og spiller ikke godt nok i angrebet. Derfor får vi kun et point ud af kampene, siger han.«