Dansk Juventus-spiller vil undgå CL-fiasko i Køge

Juventus har store ambitioner om at gøre livet surt for HB Køge i Champions League-kvalifikationen.

Sofie Junge (til venstre) og Matilde Lundorf (til højre) spillede i sidste sæson begge Champions League for Juventus. Tirsdag kan de begge komme i spil mod HB Køge i kampen for en ny sæson i gruppespillet. (Arkivfoto). Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køge. - Det er en fiasko, hvis ikke vi vinder.

Da fodboldspilleren Sofie Junge lige var landet med flyet i Danmark mandag, lagde hun ikke fingre imellem.

Tirsdag skal hun med sin italienske klub, Juventus, tage et skridt mod Champions Leagues gruppespil, og det kræver en samlet sejr over HB Køge i de to kampe i den afgørende runde af kvalifikationen.

Nederlag er ganske enkelt ikke en mulighed for den italienske storklub, der er kommet til Danmark med store ambitioner om at slukke HB Køges Champions League-drøm.

- Vi har stor respekt for HB Køge. Jeg vil ikke tage noget fra dem, men det handler bare om, at der er meget store forventninger til, at vi kommer i Champions League, siger Sofie Junge.

Den 30-årige landsholdsspiller har været hos Juventus siden 2019. Der har hun været med til at vinde det italienske mesterskab hvert år lige siden, og i sidste sæson nåede klubben kvartfinalen i Champions League.

Netop oplevelserne i sidste sæsons Champions League får Sofie Junge til at drømme, men hun er med på, at HB Køge ikke bare lægger sig.

Den danske klub har på få år skiftet en tilværelse i Danmarks næstbedste række ud med en tilværelse i Europas subtop, og det imponerer Junge.

- Det er superfedt, at der er nogen, der er gået ind i en lille klub og har lagt penge i den. Det er virkelig flot og imponerende, at de er kommet så hurtigt frem. Det er med til at højne niveauet i den danske liga, siger Sofie Junge, som håber, at andre vil forsøge at kopiere projektet i Køge.

- Man skal tro på det og turde at investere penge uden at forvente, at der kommer resultater med det samme, siger hun.

Hun kalder tirsdagens kamp speciel, fordi hun foran venner og familie skal være modstander til et dansk klubhold på den internationale scene.

Men selv om hun glæder sig over et ambitiøst dansk fodboldprojekt, får det hende ikke til at overgive sig i jagten på Champions League.

- Vi er tændte og fokuserede på at få en sejr. Vi kommer ikke bare til at grave os ned og satse på uafgjort, så vi kan sikre billetten på hjemmebane i returkampen, siger Junge, som har en klar fornemmelse af, hvad der venter i Køge tirsdag.

- HB Køge står godt defensivt og satser meget på direkte spil, når de vinder bolden. Derudover er de rigtig skarpe på dødbolde, siger hun.

Med sig i flyet til Danmark mandag havde Sofie Junge en anden dansker. 23-årige Matilde Lundorf tørner også ud for Juventus.

HB Køge nåede sidste år Champions Leagues gruppespil, men røg ud med et brag. Tirsdagens kamp begynder i Køge klokken 18.

/ritzau/