Dansk holdkammerat: Primoz Roglic er et unikum

Jonas Vingegaard er dybt imponeret over Primoz Roglic, der er en af favoritterne til Giro d'Italia.

Cykelstjernen Primoz Roglic triumferede i sidste uges Romandiet Rundt, hvor han fik hjælp af sin danske holdkammerat, Jonas Vingegaard. Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

For seks år siden stod Primoz Roglic i vejkanten som tilskuer, da Vincenzo Nibali, Cadel Evans og Rigoberto Urán kæmpede om topplaceringer i Giro d'Italia nær grænsen til Slovenien.

Dengang var han i gang med sin første sæson som cykelrytter på kontinentalniveau.

Når den italienske rundtur lørdag begynder med en enkeltstart på 8,2 kilometer i Bologna, er den tidligere skihopper selv en af de store favoritter til den samlede sejr.

29-årige Roglic har imponeret hele cykelverdenen, siden han skiftede skiene ud med pedalerne. Også holdkammeraten Jonas Vingegaard, der skiftede til Roglics hold, Jumbo-Visma, før 2019-sæsonen.

- Han er et unikum. Han er fuldstændig vanvittig god, lyder det fra Vingegaard.

- Når vi kører intervaller, er han bare bedre end os andre. Der kører han fra os, og så har vi ikke en chance, siger danskeren.

22-årige Vingegaard var en del af Jumbo-Visma-holdet, da Roglic i sidste uge sikrede den samlede triumf i Romandiet Rundt.

Ifølge danskeren er Roglic utrolig vellidt på holdet. Selv om sloveneren er kommet sent ind i cykelsporten, har han travlt med at lære fra sig og dirigere holdkammeraterne.

- Roglic er en god kaptajn, og han prøver at lære os en masse. Han fortæller os, hvad vi kan gøre bedre, og prøver på at hjælpe os.

- I løbene er han meget rolig. Selvfølgelig er han koncentreret, men han er også meget rolig. Han siger, hvad han vil. Hvis han vil længere frem eller have en flaske, siger han det.

Årets Giro d'Italia starter i den blide ende, mens løbets anden halvdel byder på et væld af bjergetaper. Derfor gælder det også om at ramme topformen på det rigtige tidspunkt.

Selv om Roglic allerede har vist sig stærkt kørende i år med samlede sejre i UAE Tour, Tirreno-Adriatico og Romandiet Rundt, tror Vingegaard på mere fra den slovenske kaptajn.

- Det er nok lige hårdt nok at sige, at han vinder Giroen. Men han er helt klart en af vinderkandidaterne.

- Jeg håber på det, men meget kan gå galt, siger Jonas Vingegaard.

Modsat Roglic er Vingegaard ikke en del af Jumbo-Vismas Giro-hold.

Tre andre danskere stiller til gengæld til start: Quick-Steps Mikkel Frølich Honoré, Mitchelton-Scotts Christopher Juul-Jensen og Education Firsts Matti Breschel.

/ritzau/