Dansk herredouble suser ind i top-10 med mod på mere

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen er for første gang blandt verdens ti bedste herredoubler i badminton.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen møder torsdag de tredjeseedede japanere i All England. Scanpix/Sascha Steinbach Fold sammen
Læs mere

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen tjekkede formentlig verdensranglisten som det første, da de vågnede torsdag morgen.

Her kunne de notere sig deres højeste placering nogensinde på ranglisten, hvor de nu er nummer ni efter sidste uges triumf i German Open. Succesen fortsatte med en første runde-sejr i All England onsdag.

»Det er super tilfredsstillende. Niendepladsen er vores ultimativt højeste, men vi har som vores mål for 2017 at slå os fast i top-10. Der er mange par, der bare lige har kigget ind i top-10«, siger Kim Astrup.

»Vores delmål er at nå Super Series-semifinaler og bide skeer med de fire bedste par og ikke bare slå dem, der ligger uden for top-10«, tilføjer 25-årige Astrup.

Anders Skaarup Rasmussen er 28 år og har det fint med, at han oftest ryger i kategori med de unge, fordi nogle af de øvrige danske par i verdenseliten befinder sig i 30'erne.

Han føler sig nu ikke så ung, men han ser stadig udviklingspotentiale.

»Vi vil være nogle af dem, som top-5-parrene frygter, og så kræver det mere, end at vi vinder German Open. Vi vil spille om medaljer i de store turnerin«ger, siger Anders Skaarup Rasmussen og kigger endnu længere frem:

»Det altoverskyggende mål er OL i 2020. OL var ikke realistisk i 2016. Nu nærmer vi os top-8, der giver adgang til OL, men det er en lang proces at skulle ligge der i maj 2020.«

»Så vi har et mål om at vinde en VM-medalje inden da og vinde en Super Series inden for halvandet år, så kommer placeringen også helt af sig selv«, vurderer han.

Allerede torsdag får parret chancen for at drille et af verdens bedste par, når de tredjeseedede japanere Takeshi Kamura og Keigo Sonoda står på den anden side af nettet i anden runde-kampen i All England.

Den er sat på som kamp nummer tre på bane 1, hvor programmet begynder klokken 13 dansk tid.

/ritzau/