Dansk herredouble raser mod landstrænere i Odense

Dansk herredouble er rasende over, at landstræner med indgående kendskab coachede modstander onsdag i Odense.

Rasmus Fladberg (billedet) og Frederik Colberg er stærkt utilfredse med, at assisterende landstræner Jakob Høi coachede onsdagens modstander. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Odense. Danmarksmestrene Frederik Colberg og Rasmus Fladberg var rasende efter onsdagens nederlag til Niclas Nøhr og Kasper Antonsen i herredouble ved Super Series Premier-turneringen Denmark Open.

Raseriet skyldtes ikke nederlaget efter tre sæt, men det faktum at assisterende landstræner Jakob Høi, der står for landsholdstræningen for herredoubler, agerede træner for landsholdsdoublen Nøhr og Antonsen under kampen.

Traditionelt coacher landstrænerne ikke, når landsmænd mødes.

»Jeg forstår ikke, det kan lade sig gøre. Det er første gang, jeg har set det ske »fra Danmark«, og at Jakob Høi så ikke selv kommer over og siger det til os inden kampen, det er en anden historie. Det er til grin,« siger Frederik Colberg til TV2 Sport.

Colberg og Fladberg har ageret sparringspartnere for landsholdsdoublerne, og derfor har Jakob Høi haft et indgående kendskab til parret.

Først få timer før kampen blev doublen orienteret om, at Jakob Høi coachede onsdagens modstander.

Frederik Colberg mener, at doublen har været »slaver« og »arbejdsheste« for landsholdet hen over sommeren.

Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, har forståelse for doublens frustrationer, men påpeger samtidig, at han synes, at landstrænerteamet har taget den rigtige beslutning ved at coache den double, som der satses på til daglig.

Fremover vil forbundet dog gøre en indsats for at forhindre en lignende situation, siger Jens Meibom til TV2 Sport.

»Det er ikke tilfredsstillende for spillerne, at de får det at vide få timer før, de skal spille. Vi skal kommunikere bedre omkring sådanne situationer, og fremover skal vi i bedre tid kommunikere vores retningslinjer for coaching til spillerne, så de ved, hvad de kan forvente,« siger sportschefen.

/ritzau/