Dansk golfspiller skyder sig ind i topfeltet i Prag

Joachim B. Hansen er placeret på fjerdepladsen efter stærk åbningsrunde i Czech Masters.

Joachim B. Hansen brugte 66 slag på at komme banen rundt i Prag torsdag. Det rækker til en delt fjerdeplads, to slag efter den førende (arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Golfspilleren Joachim B. Hansen har fået en fremragende indledning på denne uges Czech Masters på European Tour.

Den 28-årige dansker indtager en delt fjerdeplads i Prag efter en runde i seks slag under banens par på førstedagen.

Hansen brugte 66 slag på at komme banen rundt. Det blev til hele syv birdies, mens en enkelt bogey trak ned på scorekortet.

Malaysieren Gavin Green brugte to slag færre og har lagt sig alene i spidsen for turneringen, der med en samlet præmiesum på en million euro (7,5 millioner kroner) hører til blandt de mindste på European Tour.

Joachim B. Hansen havde i sidste sæson sin foreløbig bedste som professionel med en samlet indtjening på godt 200.000 euro svarende til 1,5 millioner kroner.

Det er aldrig lykkedes ham at vinde en turnering på European Tour, så en triumf i denne uge i Tjekkiet vil være hans første.

Landsmanden Jeff Winther fik også en fin åbning i Prag med en runde i 69 slag - tre under banens par. Det rækker til en delt placering som nummer 22.

Veteranen Thomas Bjørn brugte 70 slag, mens Lasse Jensen gik rundt i 71 slag, hvilket betyder, at de befinder sig på hver side af den forventede cut-grænse. Søren Kjeldsen er endnu længere tilbage.

/ritzau/