Dansk golfkvartet booker billetter til OL i Tokyo

Danmarks Idrætsforbund har nu sat navne på de fire golfspillere, der skal repræsentere Danmark ved OL.

Nanna Koerstz Madsen bliver den første danske golfspiller, der deltager to gange ved OL. Hun var også med i Rio de Janeiro i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Edward M. Pio Roda/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver som ventet Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen, der skal jagte medaljer til Danmark i kvindernes golfturnering ved OL i Tokyo.

Duoen er fredag officielt blevet udtaget til legene, oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Der var længe tre kandidater til de to OL-billetter, og det blev Nicole Broch Larsen, der trak sorteper i ræset mod Japan.

Nanna Koerstz Madsen bliver dermed den første danske golfspiller, som deltager ved to olympiske lege. Hun var også med i Rio de Janeiro, hvor golf var på programmet for første gang i mere end 100 år.

Hun blev senest nummer 15 i majorturneringen LPGA Championship.

Hos mændene har det i et stykke tid stået klart, at Rasmus Højgaard og Joachim B. Hansen kommer med på flyet til Tokyo.

De er nu også officielt udtaget.

»Jeg tror, at når turneringen begynder at nærme sig her om tre uger, så vil jeg begynde at glæde mig helt vildt,« siger Rasmus Højgaard i pressemeddelelsen.

»Det ville betyde rigtig meget for mig at kunne give Danmark en medalje. Det kan måske gøre golf mere kendt i resten af befolkningen,« siger Rasmus Højgaard.

Den danske chef de mission, Søren Simonsen, gør sig håb om stærke præstationer på Kasumigaseki Country Club, hvor golfturneringerne skal afvikles.

»Vi har set nogle store præstationer på både PGA og European Tour det seneste års tid, så vi tror og håber på nogle flotte præstationer – trods de vanskelige forhold i varmen og luftfugtigheden,« siger Søren Simonsen.

Mændene går på banen første gang 29. juli, mens kvindernes turnering begynder 4. august.

/ritzau/