Dansk Formel 1-aspirant skriver med Magnussens tidligere hold

Den danske racerkører Marco Sørensen skal i denne sæson køre GP2-serien for det engelske racerteam Carlin Motorsport.

Sæsonplanen er kommet endegyldigt på plads for 24-årige Marco Sørensen, der i år både skal køre i Formel 1-fødeklassen GP2 og deltage i sommerens Le Mans i årets 'danskerbil' i VM i langdistanceløb (WEC).

Tirsdag offentliggjorde den danske racerkører, at han har skrevet kontrakt med det engelske Carlin-team, som skal levere hans racer i GP2-serien. Samme team har tidligere haft Kevin Magnussen tilknyttet i sæsonerne 2011 og 2012 i britisk Formel 3 og Formel Renault 3.5-klassen.

»Jeg er meget glad for at slutte mig til Carlin i 2015-sæsonen i GP2. Teamet har et godt ry, og jeg føler, at jeg stadig har noget, jeg skal bevise i serien. Jeg forventer, at vi sammen kan opnå topresultater,« siger Marco Sørensen i en pressemeddelelse.

Selvom Kevin Magnussens sidste sæson for Carlin i 2012 blev en skuffende omgang med svingende resultater, hvorefter han smuttede videre til franske DAMS, er det engelske team blandt de store og succesfulde i motorsportens juniorklasser. I 2014 blev Carlin nummer to i GP2's konstruktørmesterskab, så der er mulighed for, at Marco Sørensen i år sidder i en bil, der kan kæmpe med om de forreste pladser i serien.

Marco Sørensen kørte i sidste sæson omtrent en halv sæson i GP2 for et mindre russisk team, men alligevel lykkedes det ham at score en sejr i forbindelse med Ruslands Formel 1-grandprix. Ved siden af GP2 og WEC fortsætter Marco Sørensen som udviklingskører hos Lotus, hvor han er med til at udvikle Formel 1-teamets biler i en simulator.

2015-sæsonen bliver helt afgørende for, om Marco Sørensens drøm om selv at køre Formel 1 går i opfyldelse. Nordjyden har selv tidligere fortalt, at kun et samlet topresultat i årets GP2 vil holde liv i håbet, hvor også hans sponsor, Saxo Bank, kommer til at spille en vigtig rolle rent økonomisk.

Den danske investeringsbank har også spillet en afgørende rolle i forhold til at få Marco Sørensen ind i det engelske topteam.

»Jeg vil gerne takke Gravity Sports Management og Saxo Bank. Uden deres støtte ville det her angreb på GP2-mesterskabet ikke være muligt. Nu fokuserer vi på at arbejde hårdt og forberede os på sæsonen forude og den første test i Abu Dhabi,« siger Marco Sørensen.