Dansk FIFA-dommer: Suarez burde have fået dobbelt rødt kort

Det er ikke første gang, Luis Suarez bidder en modspiller på banen. Den tidligere danske FIFA-dommer Peter Rasmussen er ikke i tvivl. Suarez burde have fået rødt kort.

Luis Suarez tager sig til munden efter nærkampen med Giorgio Chiellini, som prøvede at vise, at han var blevet bidt i skulderen. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO Fold sammen
Læs mere
Foto: JAVIER SORIANO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luis Suarez har gjort det igen. Ud fra billederne i kampen mod Italien så det ud til, at Liverpool-angriberen først nikkede Giorgio Chiellini en skalle og derefter bed ham. 

Den tidligere danske FIFA-dommer Peter Rasmussen, der stadig dømmer i Superligaen, er ikke i tvivl. Suarez burde have fået rødt kort. Enten for sin skalle eller biddet på Chiellini. 

- Hvis han bider ham, som det så ud til, så er det klart, at det er et rent rødt kort. Det er der slet ikke nogen tvivl om, siger Peter Rasmussen.

- Efter min overbevisning er både skallen og biddet helt klart til rødt. Som jeg ser det, dukker han lige armen på ham for at bide ham, og så rammer han ham med hovedet også. Sådan ligner det på billederne. Du kan også se det, da han (Chiellini, red.) trækker trøjen ned bagefter og er rød på skulderen, så det indikerer helt klart, at han er blevet bidt. Så det er klart rødt kort, men det foregår, mens bolden er et andet sted, så det er svært for dommeren at se, tilføjer Peter Rasmussen og forsvarer dermed, at den mexicanske dommer Marco Antonio Rodriguez Moreno ikke uddelte en udvisning til Suarez.  

- Hvis du ikke har set situationen som dommer, så kan du ikke gøre noget, selv om der er bidemærker. Og så er det op til FIFA bagefter at kigge på billederne og vurdere, hvad der er sket.

Uruguay vandt kampen 1-0 og er videre til 1/8-finalerne ved VM, men det bliver med stor sandsynlighed uden Luis Suarez som deltager. Det kan endda være, at Uruguay tilmed må undvære deres superstjerne i kvartfinalen, skulle holdet nå så langt.  

- Det er disciplinærudvalget, der bestemmer, hvor lang tid karantæne han får. Et direkte rødt kort giver karantæne i den næste kamp, men om der kommer en ekstra dag på, kommer an på forseelsens alvor, fortsætter Peter Rasmussen   - Det, Luis Suarez gør, hører ingen steder hjemme. Hvis billederne taler sandt, er det vildt, at han gør det igen. Den må jo kortslutte for ham. Billederne viste også bagefter, at han tog sig til tænderne, og han var nok klar over, at han havde dummet sig. På det tidspunkt står den 0-0, og Suarez er klar over, at Uruguay er på vej ud. Og så tænker han måske ikke så klart, når man har så iltert temperament. Det er nok sådanne nogle ting, der er gået op for ham bagefter, slutter Peter Rasmussen.

Luis Suarez har tidligere fået lange karantæner for at sætte tænderne i Chelseas Branislav Ivanovi¿ og PSV Eindhovens Otman Bakkal. 

Uruguay står med sejren over Italien til at møde vinderen af gruppe C. Det bliver enten Colombia eller Elfenbenskysten, som spiller senere tirsdag aften.