Dansk eSport-triumf: Brøndby vinder VM for klubhold

Marcus Jørgensen - med tilnavnet Marcuzo - vandt som repræsentant for Brøndby FIFA International Club World Cup. Billedet her er fra det individuelle VM i Brasilien i 2014, hvor danske August Rosenmeier - alias Agge - iøvrigt vandt. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOSHIKAZU TSUNO (arkivfoto)

Brøndby IF har opnået sin største triumf i eSport, som først kom på programmet i klubben i februar i år. Det skete, da Marcus Jørgensen med nicket 'Marcuzo' som repræsentant for Brøndby IF erobrede VM for klubhold i London i computer-spillet FIFA.

»Det er kæmpestort. Vi kunne måske nok have drømt om det, men vi havde slet ikke regnet med det,« fortæller Daniel Barnewitz fra Brøndby eSport til BT.

19 af Europas topklubber var repræsenteret ved det første FIFA Interactive Club World Cup, som VM officielt hedder. Fem af klubberne havde to spillere med, mens de 14 andre - heriblandt Brøndby - måtte nøjes med en enkelt. Her var det ifølge Daniel Barnewitz oplagt, at Marcuzo skulle repræsentere Brøndby.

»Der var enighed om, at han skulle være klubbens repræsentant, fordi han er den af de tre spillere, som har har haft den bedste sæson,« fortæller Daniel Barnewitz.

Undervejs præsterede Marcuzo at vinde over danske Agge - alias den tidligere individuelle verdensmester August Rosenmeier - som repræsenterede Paris Saint-Germain i turneringen. Marcuzo vandt med 6-2.

»Det er en stangflot præstation, og det var der ingen, der havde set komme,« siger Daniel Barnewitz.

De 24 deltagere konkurrerede i to kategorier - Playstation og Xbox. Marcuzo vandt først Playstation-turneringen, og dernæst skulle han møde Fouad Fares - alias Rafsou - fra Olympique Lyon, som havde vundet Xbox-turneringen.

Lidt overraskende tabte Marcuzo 2-4 på Playstation, så det var mod alle odds, at han så vandt 6-1 på Xbox og dermed 8-5 samlet.

Sejren til Marcuzo betyder, at han - og iøvrigt også Rafsou - er kvalificeret til det individuelle verdensmesterskab, som finder sted senere på måneden. Og det foregår ligeledes i London.

Sidste år blev det individuelle VM iøvrigt vundet af en anden dansk spiller i skikkelse af Mohamad Al-Bacha,- alias Mo - som ved FIFA Interactive World Cup vandt over englænderen Sean Allen - alias Dragonn - i finalen i New York.