Dansk duo vinder OL-sejlads og er på fjerdepladsen

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ligger nummer fire efter 6 ud af 12 indledende OL-sejladser i 49er FOR EKSEMPEL

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard vandt den femte OL-sejlads - onsdagens anden sejlads - i 49'er FX. Olivier Hoslet/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ligger fortsat godt til i kampen om en olympisk medalje i 49er FOR EKSEMPEL

De to danske sejlere formåede at vinde en ud af onsdagens tre OL-sejladser på vandet syd for Tokyo.

I onsdagens tre sejladser, der var nummer 4, 5 og 6 af de indledende sejladser, blev danskerne nummer 5, 1 og 11.

Det placerer Baad og Thusgaard på en foreløbig fjerdeplads midtvejs i de indledende sejladser. Danskerne er tættere på den spanske duo på tredjepladsen end de brasilianske sejlere på femtepladsen.

Efter de 12 indledende sejladser er der en medaljesejlads, hvor pointene tæller dobbelt.

Onsdagens første sejlads for den danske duo, konkurrencens fjerde i alt, udløste en femteplads. Danskerne kom skidt fra start, men sejlede sig hurtigt op gennem feltet.

Det skulle vise sig at være et positivt varsel om, hvad der ventede i femte sejlads. Her var der nemlig ingen tvivl om udfaldet. Danskerne rundede alle mærker som de første og var ligeledes først i mål, hvilket sendte båden op på en samlet andenplads.

Baad og Thusgaard faldt dog tilbage igen i det samlede regnskab som følge af onsdagens sidste sejlads. Her blev danskerne nummer 11, og det kunne endda have været en placering værre, hvis ikke en belgisk båd var blevet diskvalificeret.

I Nacra 17 var der også to danskere i aktion onsdag, da OL-konkurrencens tre første indledende sejladser skulle afvikles.

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck blev nummer otte i de første to sejladser, før den danske katamaranduo blev nummer ti i den tredje sejlads.

I det olympiske resultatsystem blev danskerne dog i første omgang noteret for en 20.- og sidsteplads i den tredje sejlads, men det var altså en fejl.

Samlet ligger Cenholt og Lübeck nummer ti efter de første tre sejladser.

/ritzau/