Dansk boksestjerne alligevel på vej mod comeback

kessler-vsdfsee

Rudy Markussen og Nisse Sauerland har genoptaget en ellers stendød forhandling, der skal bane vejen for et comeback til den danske bokser.

Det er ikke mange måneder siden, at forholdet mellem Rudy Markussen og boksepromotor Nisse Sauerland var på frysepunktet. En snak om at bringe den danske letsværvægter tilbage i ringen efter to års pause strandede, da parterne ikke kunne blive enige om økonomien.

Men juledagene har åbenbart fået stemningen til at gå fra minus- til varmegrader. I hvert fald er der nu igen kontakt mellem Rudy Markussen og Nisse Sauerland, der arrangerer de danske Nordic Fight Night-stævner.

Det fortæller Rudy Markussen til bt.dk.

»Jeg har skrevet lidt frem og tilbage med Nisse i juledagene, og han skrev blandt andet, at vi skal tales ved i den nærmeste fremtid. Så han viser selv interesse,« siger den 37-årige bokser.

Rudy Markussen blev sidste år nævnt som en mulig modstander til svenske Erik Skoglund, der er på kontrakt hos netop Nisse Sauerland. Og det var således økonomien i den kamp, parterne blev uenige om, sidste gang de forhandlede.

Bt.dk erfarer, at Rudy Markussen foreslog en aflønning på 100.000 euro før skat (små 750.000 kr.), hvoraf en god del af pengene skulle bruges på træningslejr, aflønning af træner Kenneth Svensson og alle andre omkostninger i det minimum tre måneder lange træningsforløb før en evt. titelkamp mod Erik Skoglund.

Det beløb kaldte Nisse Sauerland tilbage i oktober 2014 for 'latterligt'.

 

Rudy Markussen vil ikke gå ind i detaljer om økonomien, men siger:

»Der er mange måder, vi kan sætte et comeback sammen på denne gang. Det kunne være med en omvarmningskamp inden en eventuel kamp mod Skoglund. Og så kan vi måske forhandle om de beløb, der er blevet slynget ud. Det er en af de ting, jeg gerne vil tale med Nisse Sauerland om.«

Og, at der kan blive snakket om tingene i begyndelsen af 2015, bekræfter Nisse Sauerland.

»Rudy har kontaktet mig igen, men jeg er nødt til lige at mødes med ham for at sikre mig, at han virkelig mener, at han vil fortsætte sin karriere,« siger Nisse Sauerland og tilføjer:

»Vi ved alle sammen, at Rudy kan slå hårdt, og at han er en god bokser og har international klasse, hvis han virkelig vil. Men spørgsmålet er, hvordan hans nakke har det, og om han er i form. Er han det, har han stadig noget at give til boksningen.«

Nisse Sauerland vil ikke bekræfte, at det var Rudy Markussens krav om en aflønning på 100.000 euro, han sidst fandt latterligt. I stedet hæfter han sig ved, at en kamp mellem den tidligere danske europamester og VM-udfordrer og ubesejrede Erik Skoglund kunne være en lækkerbisken.

»Det kunne være en fantastisk kamp for både Danmark og Sverige, hvis Rudy er i form. Folk kender jo også Erik Skoglund fra stævnerne i Danmark, og det er en mulighed helt sikkert,« siger Nisse Sauerland.

Ender Rudy Markussens og Nisse Sauerlands kommende møde igen i ingenting, erfarer bt.dk, at den danske boksepromotor Anders Vester angiveligt står klar i kulissen med et tilbud om at sende den danske bokser i kamp ved et stævne til marts på dansk grund.