Dansk badmintonspiller var bitter inden finaleplads

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen måtte ud i tre sæt, før de sikrede finalepladsen i Australian Open.

Foto: Henning Bagger. Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen måtte ud i tre sæt, før de sikrede finalepladsen i Australian Open.
Læs mere
Fold sammen

Det holdt hårdt, før badmintonparret Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen lørdag fik spillet sig i finalen ved Australian Open i Sydney.

Damedoublen misbrugte tre matchbolde i andet sæt, og så måtte de ud i tredje og afgørende sæt, før de havde sikret en sejr på 21-16, 20-22, 21-18 over japanerne Yuki Fukushima og Sayaka Hirota.

»Det var tough at have tre matchbolde og så tabe andet sæt. Jeg var bitter mellem andet og tredje sæt,« siger Christinna Pedersen til TV2 Sport.

Trods den ærgerlige afslutning på andet sæt var danskerne ovenpå fra begyndelsen af tredje sæt, og de førte 11-5 ved sidebyttet.

»Den måde vi kommer ud til tredje sæt, det var altafgørende, at vi fik en god start og viste god energi,« siger Christinna Pedersen.

Japanerne kom ganske vist tilbage, men danskernes rutine fornægtede sig ikke, og finalepladsen kom i hus i den australske Super Series-turnering.

Søndag skal de andenseedede danskere møde de topseedede japanere, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi.

Japanerne fører 9-6 over Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i indbyrdes opgør, men danskerne vandt dog det seneste, finalen ved Singapore Open i april.

/ritzau/