Dansk badminton udtager skadet stjerne til Sudirman Cup

Den hælskadede Jan Ø. Jørgensen er en del af Danmarks trup til Sudirman Cup - VM for mixede hold.

Jan Ø. Jørgensen holder i øjeblikket en turneringspause for at komme sig over en skade i hælen. Den danske herresingle har meldt afbud til en lang række turneringer og misser også EM på hjemmebane i april. Arkivfoto. Scanpix/Henning Bagger
Læs mere
Fold sammen

Badmintonstjernen Jan Ø. Jørgensen bliver en del af det danske landshold, der i næste måned skal spille Sudirman Cup.

Verdensranglistens nummer tre er i øjeblikket ude med en hælskade.

Torsdag har landstræner Kenneth Jonassen udtaget Jan Ø. Jørgensen til Sudirman Cup - også kendt som VM for mixede hold - der spilles i Australien fra 21. til 28. maj.

- Vi har udtaget det hold, der giver os de bedste chancer for at indfri målsætningen om en medalje, siger Jonassen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

- Hvis vi skulle få skader, mens vi er afsted, vil vi stadig kunne stå stærkt, da hele truppen besidder kvalitet, siger han.

Danmark er kommet i pulje med Indien og Indonesien i det indledende gruppespil.

- Indien og Indonesien er store badmintonnationer med rigtig gode damespillere og rigtig gode herrespillere samt stærke mixed doubler.

- Men vi tror på, at vi har holdet til at komme videre fra gruppen som nummer et, hvilket formentlig vil betyde, at vi kan undgå Kina i en eventuel kvartfinale, siger Kenneth Jonassen.

Jan Ø. Jørgensen har meldt afbud til turneringer i Indien, Malaysia, Singapore og EM på hjemmebane i Kolding senere i april for at komme sig over sin skade.

Det danske hold til Sudirman Cup ser ud som føler:

Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe, Carsten Mogensen, Mads Conrad-Petersen, Mads Pieler Kolding, Mathias Christiansen, Joachim Fischer, Line Kjærsfeldt, Mia Blichfeldt, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Sara Thygesen.

/ritzau/