Dansk atletikchef spår lys fremtid med stort OL-hold

Danmark har det største atletikhold med til OL i 44 år. Unge talenter skaber lys fremtid, siger sportschef.

Sportschef hos Dansk Atletik Forbund Piotr Haczek er glad for, at Danmark i år kan stille med det største atletikhold ved OL siden legene i München i 1972. Han tror på, at Sara Slott Petersen (i midten), der stiller op i 400 meter hæk, kan nå finalen i Rio. Scanpix/John Thys Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Otte atleter skal repræsentere Danmark ved OL i Rio, hvilket er det største danske atletikhold ved OL siden 1972.

Det glæder Piotr Haczek, der er sportschef i Dansk Atletik Forbund, at Danmark kan stille et så stort hold, selv om kravene for at komme med til OL er blevet højere.

- Vi er meget tilfredse med holdet. Det viser, at dansk atletik er på vej tilbage til stærkeste niveau. Der er mange unge, og det viser, at vi har mange talenter.

- Det viser, at der er en god udvikling i dansk atletik. Fem af de otte er debutanter ved OL. Det betyder, at fremtiden ser lys ud, siger sportschefen.

Fredag blev den 26-årige forhindringsløber Ole Hesselbjerg udtaget som den sidste af de otte atleter.

Foruden ham skal Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Draskau-Petersson og Anna Emilie Møller med til OL.

Sidstnævnte er med sine bare 18 år den yngste danske atletikudøver ved OL siden 1912.

- Debutanterne skaber en base for fremtiden. En som Anna Emilie Møller forventer vi en stor præstation af, men ikke nødvendigvis i første omgang, for der er ikke så mange, der leverer bedst ved første OL.

- Atleter, som er med anden og tredje gang, har større chance, fordi de har erfaring, siger Piotr Haczek.

Med de otte atletikudøvere er Danmark repræsenteret i 800 meter løb, 400 meter hæk, 3000 meter forhindringsløb og maraton. Selv om holdet i år er stort, snakker man ikke om medaljechancer i atletik, siger sportschefen.

- OL er meget svært, men vi håber, at alle gør deres bedste. Hvis alle leverer deres bedste, vil jeg være tilfreds. Hvis de leverer personlige rekorder, vil det være fint for vores hold, siger Piotr Haczek.

Sportschefen tror dog på, at den nykårede europamester i 400 meter hæk, Sara Slott Petersen, kan klare sig godt til sit andet OL.

- Det er realistisk, at Sara kan komme i finalen. Hun fik en fjerdeplads sidste år ved VM.

- Første mål er, at hun kvalificerer sig til finalen, og hvis hun kommer i finalen, kan vi måske sige, om der er medaljechance eller ej, siger Piotr Haczek.

I alt skal 126 danske atleter med til Rio, hvoraf seks er med som reserver.

/ritzau/