Dansk angriber har det svært i Birmingham

Nicolai Brock-Madsen har ikke haft meget at klappe i hænderne over i sin Birmingham-tid. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Who is Nicolai Brock-Madsen?«

Sådan begyndte den engelske Birmingham FC-journalist, Brian Dick, sin artikel dagen efter den engelske tradiotionsklub havde kastet op mod en million pund eller 10 millioner kroner efter den 22-årige U21-landsholdsspiller fra Randers.

Et spørgsmål mange af Birminghams fans stillede efter det spektakulære køb.

I sæsonen forinden havde Nicolai Brock-Madsen blot scoret fire mål i 17 Superliga-kampe, så det var ikke på statistik-siden, at fansene kunne hænge deres hat fuld af forhåbninger.

Til gengæld havde den 22-årige randrussianer scoret tre mål under Danmarks stærke U21-EM-kvalifikation, hvilket i høj grad lå til grund for englændernes interesse.

Selv om det stadig er jomfruelige tider i Birmingham for Nicolai Brock-Madsen, begynder en tendens at plante sig.

Således er det blot blevet til tre indhop i den næstbedste engelske række, eller hvad der svarer til 60 minutters fodbold. 22 minutter har den 22-årige dansker også fået i pokalturneringer, men 88 minutters fodbold på knap tre måneder kan ikke være, hvad den unge dansker håbede på, der stadig har sin første scoring til gode for klubben.

Nicolai Brock-Madsen blev for tredje gang i liga-sæsonen skiftet ind i lørdagens kamp mod Wolves, som Birmingham tabte hjemme med 0-2.

Her byttede han med David Davis og lagde sig op ved siden af Birminghams førsteangriber Clayton Donaldson, der har spillet alle kampe fra start i The Championship, og scoret fire mål.

Birmingham er slået ud af Capital One Cup, og derfor ligner FA Cup'en den bedste mulighed for spilletid for danskeren.