Danmarks nye svømmekonge er klar til at slå legende

Viktor Bromer er på jagt efter legenden Michael Phelps. Fold sammen
Læs mere

Viktor Bromer snuppede den første danske EM-medalje på langbane for herre i 23 år, da han var hurtigst på 200 meter butterfly ved den netop overståede turnering i Berlin.

Det var et gennembrud, ikke bare for Danmark, men også for Viktor Bromer selv. Ambitionerne er dog til mere end en guldmedalje ved EM, derfor har den 21-årige dansker allerede øjnene rettet mod nye mål. Et af de langsigtede mål er at sætte verdensrekord i yndlingsdisciplinen 200 meter butterfly.

Men den rekord sidder verdens måske bedste svømmer nogensinde på. Han hedder Michael Phelps og har vundet 22 olympiske medaljer. 200 meter butterfly var også hans speciale, og derfor sidder han også stadig på verdensrekorden, som han satte i 2009. Den er dog ikke umulig at slå.

- Jeg vil rigtig gerne slå hans rekord, fordi det er både hans og mit speciale. Hans rekord kommer helt sikkert til at blive slået på et tidspunkt, det er bare et spørgsmål om, hvem der gør det, siger Viktor Bromer.

Viktor Bromer sikrede sig EM-guldet i tiden 1.55,29, hvilket er del fra verdensrekorden, der lyder på 1.51.51. Men det forhindrer ikke den ambitiøse dansker i at drømme stort.

- Michael Phelps har altid været et af mine idoler, så det ville være rigtig stort at være den, der kunne slå hans rekord. Det er helt klar et mine store mål, siger han.

Selvom Bromer nok ikke kommer til at vinde 22 olympiske medaljer, så er der en tro på, at den talentfulde dansker kan gå i nogle af Michael Phelps vilde fodspor. Det fortæller 26-årige Jeanette Ottesen, der selv svømmede sig til fire medaljer i Berlin.

- Jeg tror sagtens, Viktor kan få medaljer i de store OL finaler. Han har et kæmpe talent og kan gå hele veje og opnå store resultater, hvis han virkelig holder fast. Det er kun et spørgsmål om, hvor langt hans drømme rækker, vurderer hun.

Svømmelandsholdets assisterende NTC træner Stefan Hansen synes ikke, der er nogen grund til at sammenligne ham med ikonet Phelps, men medgiver dog, at man kan forvente meget af Bromer i fremtiden.

- Jeg er meget imponeret over det, han har gjort sammen med sin træner, så mon ikke vi også ser ham med helt fremme til VM næste år.

Sommeren 2015 svømmes der VM i langbane i russiske Kazan.